Începe Oktoberfestul din august la Brașov

Începe Oktoberfestul din august la Brașov

În acest an, Oktoberfestul de la Brașov se va desfășura în perioada 25 august, 4 septembrie, pe arena Liceului Sportiv. Organizatorii își propun să organizeze cel mai mare lanț uman al berii ca să intrăm la anul direct în Cartea Recordurilor.

„Pentru noi, Clubul Economic German, este important acest eveniment, pentru că sunt multe firme germane care sunt la Brașov și sunt interesate de acest eveniment. Vreau să precizez faptul că o firmă germană în domeniul industuriei auto și-a programat conferința internațională la Brașov tocmai pentru a participa seara la Oktoberfest. Sunt lucrurile pe care noi ne bucurăm să le vedem ca un rezultat al acestui eveniment, care a devenit foarte mare, motiv pentru care va avea loc ultima oară în această locație și vreau să mulțumesc Bisericii Evanghelice pentru parteneriatul foarte bun. Trebuie să ne gândim la o locație nouă, multifuncțională, unde se pot organiza atât evenimente, cât și o târguri economice. Brașovul este predestinat pentru târguri și ar putea deveni un centrul expozițional de referință în țară. Am început să discutăm cu Primăria, să ne formulăm dorința de a avea un asemenea centru”, a declarat Werner Braun, președintele Clubului Economic German Brașov.

Alte articole:   Târg volant, astăzi, în Piaţa Unirii

Şi în acest an va fi organizat concursul Miss Oktoberfest, care va primi ca premiu o vacanţă pe nisipurile calde din Dubai. Regele Oktoberfest va primit câte un bax  de bere Ciucaș pentru fiecare literă din prenumele său.

Câmpia Bavareză va funcționa din 20 august în Piața Sfatului ca un adevărat Info Point Oktoberfest. Aici turiștii vor găsi toate informațiile necesare distracției și vor fi îndrumați spre Marele Cort.

În premieră la această ediţie va există un concurs între trupele folclorice românești și săsești la ziua româno – bavareză, in care vor fi trecute pe sub lupa tradiţiile, costumele, cântecele si dansurile fiecărei culturi. Bineînțeles, nu vor lipsi halba la litru, nici cârnatul la metru, ciolanele și cinstitele poale în brâu. 

Prețul la bere va fi de la 4,5 lei paharul de 400 ml până la 25 de lei berea artizanală germană.

Alte articole:   O nouă stație de transport în comun, la Râşnov

Cortul este cel mai mare din România, 3400 de metri pătrați, deschidere de 40 de metri și o lungime de 85 de metri, 8,5 metri înălțime. Organizatorii au precizat că nu se va fuma în cort, dar vor fi organizate locuri speciale pentru fumat, firma de securitate având în vedere acest aspect. Capacitatea este de 7.500 de locuri la mese.

Anul trecut s-au consumat 30.000 de cârnați bavarezi și „cârnați la metru”. Bere s-a consumat o mie de hectolitri – 100.000 de litri. Probabil în acest an se va consuma mai multă bere. În acest an vor fi prezentate șapte tipuri de bere artizanală, germană, care va fi vândută doar pentru acasă.

Joi, 25 august, la ora 15.00, începe parada, cu 13 atelaje, și două fanfare.

Premieră la „Made in Brașov” – mașină construită cu piese făcute în Brașov

Foarte important este și evenimentul „Made in Brașov, târg organizat la a treia ediție, în intervalul 2-4 septembrie.

 „Vrem să arătăm tinerilor ce Cetate de High Tech este Brașovul și ce posibilități au de a-și dezvolta cariera. Târgul va avea tot pe terenul de sport de la Colegiul Național «Andrei Șaguna». Îmi pare rău că nu s-a putut organiza în Piața Sfatului, pentru că este un eveniment importnat pentru promovarea Brașovului. Aici se produc piese de avion, se vor produce piese și elicoptere, iar în domeniul automotive avem o supriza la târg, am făcut o mașină «Made in Brașov», cu piese proiectate și executate de firmele din judeţul Brașov. Este o mașină în care vrem să arătăm ce aport are industria constructoare de mașini și ce eforturi fac brașovenii și angajatorii lor. Nu este încă completă, dar în timp procentajul pieselor pe care le vom face la Brașov o să crească”, a precizat Werner Braun.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate