Încep concedierile din ANAF: 2000 de angajați, dați afară

Încep concedierile din ANAF: 2000 de  angajați, dați afară

Guvernul a adoptat, marți, un proiect de hotărâre pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). În acest sens, au fost reduse mii de posturi de conducere și din structură.

Peste 2.000 de posturi urmează să fie reduse din ANAF, după ce Guvernul României a adoptat un proiect de hotărâre pentru reorganizarea instituției.

Anunţul a fost făcut de Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

„O altă hotărâre de guvern aprobată în şedinţa din această seară a vizat reorganizarea ANAF, pentru reducerea a 2.000 de posturi din structura ANAF”, a spus Dancă, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu se vor elimina 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură.

„Reorganizarea propusă conduce la eficientizarea activităţii instituţiei şi la reducerea costurilor, având ca efect reducerea funcţiilor de conducere cu 150 posturi, ceea ce reprezintă aproximativ 5,5%. În acest context, proiectul de act normativ propune reducerea cu 2.000 posturi vacante a numărului actual al posturilor alocat ANAF“, arată nota de fundamentare ce însoţeşte proiectul Finanţelor.

Florin Cîţu a precizat că odată cu informatizarea instituţiei nu va mai fi nevoie de atât de mult personal.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate