Fudulii de curcan, trase la tigaie

fudulii de curcan3Fuduliile sunt considerate de mulţi o delicatesă sau o mâncare de „fiţe”. Însă, pentru cei care apreciază acest preparat, vrem să le dezvăluim că, pe cât de delicios este, pregătirea lui nu este deloc complicată.

epicentrumFuduliile de curcan trebuie spălate bine cu apă rece şi îndepărtate diversele resturi de pieliţe. Sunt puse la fiert, alături de mirodenii, sare şi un pic de vin alb sec. Ce mirodenii? Aici este farmecul acestei reţete: puneţi ce mirodenii vă plac: piper, cimbru, busuioc, chilli, foi de dafin etc.

Le scurgeţi bine, apoi, într-o tigaie înaltă (wok), puneţi un pic de ulei (puteţi folosi şi unt), pe care îl încingeţi bine. Adăugaţi fuduliile scurse bine de apă şi amestecaţi uşor, nonstop. Adăugaţi un praf de sare, boia de ardei (dulce şi sau iute), pătrunjel verde şi usturoi tocat mărunt.

Alte articole:   VIDEO Transporturi ilegale de lemne descoperite de polițiști din elicopter, în apropiere de DN 1, în județul Brașov

Se serveşte cun un vin alb sec, cu aciditate ridicată. Noi propunem un Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel de la Crama Gârboiu, partenerul Guerrilla Cooking. Este un vin echilibrat, care nu influenţează aromele preparatului, iar aciditatea i le pune în evidență.

Trebuie să ştiţi că în multe culturi vechi exista obiceiul ca testiculele animalelor puternice fizic sau foarte active sexual să fie consumate de bărbaţi, pentru că fuduliile au efect afrodisiac.

CLICK pe poze pentru a se mări! Credit foto: Radu-Cristi www.fotonebunia.com

Să aveţi curcubee pe cerul gurii!

  • Mugurel Sebastian Stroie
  • Sebastian Dan

Guerrilla Cooking Braşov

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate