Frenezia de a cheltui banii publici fără discernământ continuă la Primăria Brașov. 20 de milioane de euro, amenajarea a două zone verzi

Frenezia de a cheltui banii publici fără discernământ continuă la Primăria Brașov. 20 de milioane de euro, amenajarea a două zone verzi

Aflat la final de mandat, primarul Allen Coliban (USR) este disperat „să facă” ceva, după 3 ani de în care nu a livrat nimic comunității. Își calcă pe orgoliul nemăsurat și speră să reușească măcar să înceapă proiectele lăsate „la cheie” de fostul primar George Scricparu, cu finanțare nerambursabilă prin POR – AXA 4, de exemplu, despre care am scris în articolul de mai jos.

Proiecte de peste 65,5 milioane de euro, finanțări nerambursabile aprobate de ADR Centru, lăsate la final de mandat de Scripcaru. În ce stadiu se află

Pe de altă parte, tot pe ultima sută de metri, Primăria Brașov are un apetit deosebit de ineresant și interesat de a cumpăra imobile. Iată lista discutată în ședința Consiliului Local de luni, 12 februarie:

Adică, una peste alta, peste 4,4 milioane de euro. La care ar mai trebui adăgați ceva bănuți pentru sediul unde a funcționat trustul de presă MIX, patronat de fostul președinte al Consiliului Județean, Aristotel Căncescu. La acest capitol, mai trebui precizat faptul că un consilier local a contestat la prefect hotărțrile de Consiliu Local prin care s-a aprobat achiziția imobilelor de pe str. Panselelor și str. Constantin Lacea.  Motivele le găsiți în articolul de mai jos.

Consilierul local Ciprian Chiricheș solicită prefectului blocarea a două afaceri imobililare ale Primăriei Brașov

Cireașa de pe tortul bugetului public: 20 de milioane de euro pentru două zone verzi! 

Dacă pentru toate imobilele de mai sus ar trebui cheltuite 4,4 milioane de euro, administrația Coliban vrea să toace peste 20 de milioane de euro pentru două zone verzi. Atenție! nu se pune problema cumpărării terenurilor. Ci doar amenajarea lor! Cu niște devize aberante, cu cheltuieli exorbitante pentru firmele de casă care fac studii peste studii.

Alte articole:   Avocat Ioana – Adriana Henegar, președinte OFSD Municipiul Brașov: „Femeia constituie esența fundamentală a societății și forța progresului!”

Este vorba despre parcul de pe strada Lânii și cel din partea de nord a Cetățuii. Că se amenajează zone verzi, este minunat. Dar să cheltui banii publici cu o astfel de larghețe, este iresonsabil.

În primul rând, newsbv.ro a prezentat problemele pe care le prezintă parcul de pe strada Lânii. Sunt zone de protecție impuse de lege atât pentru zona de cale ferată, cât și pentru faptul că acolo trece o magistrală de gaz metan. Știm, legea îi încurcă pe cei de la USR, dar oare Brașovul chiar a ajuns sat fără câini?

Încă o gogoriță marca Coliban – USR: parcul de pe strada Lânii este într-o zonă interzisă

Iată ce sume vrea să cheltuie Coliban pentru amenajarea celor două zone verzi: la Cetățuie –  34.515.337,32 lei inclusiv TVA, pe strada Lânii, valoare totală – 70.784.194 lei inclusiv TVA. Peste 20 de milioane de euro.

  • Spre comparație, „Paradisul Acvatic”, se intinde pe 3 hectare și include o piscina in aer liber, care poate fi utilizata si în timpul iernii, cinci piscine acoperite, tobogane cu apa, terenuri de tenis și fotbal, un hotel și un centru de sănătate –  7 milioane de euro! O să spuneți că pe vremea aia erau alte costuri. Cam de câte ori să se fi scumpit manopera și materialele de construcție? E drept, aici vorbim despre o invesitție privată, unde fiecare bănuț contează.
  • Ca să dăm un exemplu cu o invesitție recentă, în 2023, compania germană DIEHL Controls, în parteneriat cu compania de investiţii în parcuri industriale şi logistice CTP, au început construcția unei fabrici de sisteme electronice la Braşov, pe DN 13. Această investiţie va ajunge la aproximativ 40 de milioane de euro, în două etape. Este cea mai mare investiţie din ultimii ani în facilităţi de producţie care se face chiar în municipiu. Banii pentru amenajarea a două zone verzi este echivalentul a jumătate din fabrică…
  • Complexul Auchan de pe fost platformă Tractorul a costat 60 de milioane de euro.
  • Aeroportul de la Brașov a costat 140 de milioane de euro. Cu banii pentru încă 12 zone verzi, Coliban ar putea să mai contruiască un aeroport….

Paradoxurile administrației Coliban: cel mai mare buget din istorie, excedent bugetar imens și facem credite

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   31 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Braşov, incluse în programul „Masă sănătoasă” în 2024

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!