Paradoxurile administrației Coliban: cel mai mare buget din istorie, excedent bugetar imens și facem credite

Paradoxurile administrației Coliban: cel mai mare buget din istorie, excedent bugetar imens și facem credite

Primarul Allen Coliban a convocat o ședință extraordinară în data de 12 februarie 2024, cu 16 puncte pe ordinea de zi. Majoritatea nu se califică la capitolul „urgențe”, care să justifice prezența lor pe ordinea de zi. 

La punctul 5 de pe ordinea de zi, figurează următoarea poveste: „Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de maxim 150.000.000 lei”. Proiect inițiat de către primarul Allen Coliban.

Evident, pe site-ul Primăriei nu există alte informații despre acest subiect. Că doar asta înseamnă transparență în administrația publică. În primul rând, este penibil să formulezi astfel: „maxim 150.000 de lei” (corect maximum). Și nu avem și un minim? Cine decide suma finală? Faptul că nu există o limită clară pentru credit denotă superficialitate. Luăm niște bani credit, și vedem noi pe ce îi tocăm.

Pentru că nu există transparență, apar speculații. Gura lumii, slobodă, vorbește că banii ar trebui pentru finalizarea proiectelor pentru care Scripcaru a obținut finanțare europeană, Coliban le-a blocat, s-a pierdut finanțare, iar acum trebuie finalizate cu bani de la bugetul local. ..

Proiecte de peste 65,5 milioane de euro, finanțări nerambursabile aprobate de ADR Centru, lăsate la final de mandat de Scripcaru. În ce stadiu se află

Apoi, Coliban vrea să mascheze printr-o formulare pompoasă că, de fapt, Primăria vrea să se împrumute, să ia credit, de 30 de milioane de euro! Pentru ce? Nu se știe! Că, ne repetăm, de-aia se dau premii pe ochi frumoși de către ONG-uri de casă ale partidelor politice pentru transparență administrativă.

Alte articole:   Când se termină valul de caniculă extremă din Europa

Oare ce spun brașovenii? Sunt de acord să luăm un credit de 30 de milioane de euro pentru nu se știe ce? Nu mai facem măcar un simulacru de dezbatere publică pe zoom? (Așa cum s-a mai întâmplat, de s-a sesizat Avocatul Poporului).

Fără să știm ce dobândă se percepe? Și ce alte comisioane mai sunt? Surse din Primărie spun că s-a bătut, deja, palma cu Banca Transilvania. Păi facem licitație internațională pentru proiectarea distrugerii Pieței Sfatului, dar când ne împrumutăm 30 de milioane de euro, o facem pe sub masă?

De ce și pentru ce trebuie să ne împrumutăm?

Dacă tot nu vrea domnul primar Allen Coliban să informeze opinia publică de ce vrea ca să îndatoreze brașovenii cu 30 de milioane de euro, nu putem să nu fim surprinși de contextul în care face acest demers.

Alte articole:   VIDEO Fetiţă de 3 ani, preluată de un elicopter SMURD după ce a căzut de la etajul unei pensiuni din judeţul Alba

Chiar domnia sa ne-a spus, la început de an, că ne-a pus Dumnezeu mâna în cap și vom avea cel mai mare buget municipal din istoria Brașovului. Adică, e de bine. Apoi, avem și un excedent de 256,8 milioane de lei. Păi și de ce trebuie să mai luăm bani cu dobândă? Și, cel mai important, pentru ce?

Apoi, extrem de interesant, este momentul în care se cere să fie votată aprobarea acestui credit, pentru care, repetăm, vom plăti dobânzi și comisioanele aferente. La câteva minute după aprobarea bugetului local? Care sunt urgențele de a contracta această bagatelă de 30 de milioane de euro? Oare nu ar fi trebuit să fie pusă în dezbatere publică la pachet cu proiectul bugetului local pentru anul în curs?

Alte articole:   „Cool Tour” , expediția culturală ce aduce muzica în comunitățile din Brașov și împrejurimi!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate