FOTO Elevii din Râşnov au manual de istorie locală

FOTO Elevii din Râşnov au manual de istorie locală

Elevii din Râşnov vor putea afla mai multe despre istoria locală cu ajutorul unui manual intitual „Istoria Râşnovului”.

Manual de istorie locală „Istoria Râşnovului” se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani

Manualul are 33 de pagini şi a fost scris pentru unităţile de învăţământ râşnovene de istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie.

Pe sfârșit de an am avut bucuria să ajung în școlile din Râșnov cu un manual de istorie locală.

De ce la Râșnov ?  Nu cred că mai este cazul să vă explic În schimb, vă scriu despre manualul pe care l-am avut în minte încă de prin anul 2011, după ce am publicat alături de Bogdan-Florin Popovici și Victor Stefanescu albumul istoric ,,Râșnov. În numele trandafirului”.

L-am conceput așa cum mi-ar fi plăcut să primesc la vârsta copilăriei un manual de istorie. M-am străduit să le dau copiilor informații istorice importante sub o formă accesibilă, prietenoasă și fără  accente propagandistice. Astfel, am conceput și un design grafic în care textele mele au fost integrate în desene și reconstituiri realizate de artiști de primă mână, apreciați la nivel național și chiar internațional (Octav Ungureanu, Radu Oltean, Emanuel Pavel). Cu ei încep lista de mulțumiri, care continuă cu Asociația Mioritics, editorul manualului, și Primăria Râșnov, mai ales Liviu Călin Butnariu, pentru felul în care și-au arătat respectul față de munca mea!

Mai adaug că o să publicăm, în curând, și manualul pentru elevii cu vârsta peste 12 ani„, a transmis Nicolae Pepene.

Alte articole:   LIVE Conferința gratuită antidrog - P.A.S. Protejează, anticipează, salvează, la Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate