EXCLUSIV Parc dendrologic și grădină botanică la Brașov!

EXCLUSIV Parc dendrologic și grădină botanică la Brașov!

Brașovul ar putea avea, în câțiva ani, o nouă ofertă turistică de excepție. Este vorba despre amenajarea unui parc dendrologic și a unei grădini botanice, după cum a dezvăluit, în exclusivitate, primarul George Scripcaru, pentru newsbv.ro.

Un posibil amplasament pentru această investiție există în cartierul Noua, în apropierea Grădinii Zoologice, ceea ce va duce la extinderea zonei de agrementdin zonă.

Brașovul a avut un parc dendrologic, dar l-a pierdut după ce întreg domeniu, cu Palatul Știrbei, a fost retrocedat.

„Este un proiect viabil, care poate fi realizat atât prin mijloace proprii, cât și prin atragerea de fonduri structurale de pe componenta de Mediu și care va aduce un plus de valoare întregii zone”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Patru ateliere de animaţie stop-motion la Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Brașov poate avea ca partener Universitatea „Transilvania”, prin Facultatea de Silvicultură, dar și Regia Pădurilor Kronstadt. „Pentru lucrările de amenajare și plantări vom implica atât muncitorii de la Regia Kronstadt, cât și studenții de la Silvicultură, care au de efectuat ore de practică și care, la finalul investiției, vor avea o bază didactică pentru studiu de cea mai înaltă valoare”, spune edilul Brașovului.

Un proiect ce se poate autosusține financiar

De asemenea, și construirea unei grădini botanice și a unor sere va aduce beneficii municipalității, atât prin atragerea turiștilor, cât și prin realizarea de material dendricol și floricol ce poate fi vândut turiștilor și brașovenilor, dar care să fie utilizat și pentru înfrumusețarea orașului.

Alte articole:   În cadrul Zilelor Cristianului va avea loc întâlnirea anuală „Neustadt in Europa”

Mai mult, nici partea de încălzire nu ar constitui o problemă, putându-se monta centrale pe lemne, pentru care combustibilul se găsește din belșug și nu necesită costuri, având în vedere pădurile pe care le are Brașovul.

În acest context, în câțiva ani, funcționarea parcului dendrologic și a grădinii botanice se poate autosusține financiar.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate