EXCLUSIV Agenția de Protecția Mediului respinge proiectul lui Coliban cu „Parcul IUS”

EXCLUSIV Agenția de Protecția Mediului respinge proiectul lui Coliban cu „Parcul IUS”

Încă o dovadă de impotență administrativă pentru aleșii USR Brașov, în frunte cu cel mai mare gospodar de pe Facebook, Allen Coliban.

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov nu a dat avizul proiectului Primăriei pentru „Parcul IUS” (de fapt Lubrifin, primarul Coliban și protejații lui având interese imobiliare în zonă, chestiune despre care am scris AICI) .

Practic, reprezentanții APM Brașov i-au explicat lui Coliban că nu poate obține vizul de mediu cât timp terenul de acolo are un Plan Urbanistic Zonal care prevede alte funcțiuni decât acelea de parc (respectiv construire de locuințe colective, străzi, birouri, comerț).

Mai mult, Coliban habar nu are că, pentru a face un parc, ar trebui făcut un al Plan Ubanistic Zonal, care să schimbe destinația inițială, PUZ care să fie aprobat de către Consiliul Local. Mai mult, trebuie precizat că vechiul PUZ a expirat în 28.06.2023, iar proprietarul privat, firma Pegasus Real Estate a cerut, conform prevederilor legale, prelungirea valabilității PUZ, dar Primăria nu a dat niciun răspuns, motiv pentru care există, la acest moment, un proces pe rol…

Alte articole:   EXCLUSIV Povestea rezervației de zimbri de la Vama Buzăului. Nașterea zimbrilor, un ritual fantastic!

Și mai precizează reprezentanții APM că, înainte de a solicita avizul de mediu pentru proiectul parcului pentru care nu are PUZ, trebuie emisă și o „decizie de evaluare inițială, conform Legii 292/2018, privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului”…

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!