A doua zi de proteste la APM Brașov!

A doua zi de proteste la APM Brașov!

Angajații din cadrul A.P.M. Brasov continuă protestul până când drepturile lor vor fi recunoscute și discriminarea salarială va fi înlăturată!

Suntem extrem de nemultumiți de faptul că revendicările noastre menționate în cadrul protestului spontan de ieri, 16 mai, nu au avut nici un fel de ecou.

Pentru a doua zi consecutiv, salariații APM Brasov au decis să facă grevă spontană. Ne alaturam astfel, demersului existent la nivel național care vizează eliminarea inechităților salariale.

În cadrul APM-urilor sunt specialiști cu înaltă calificare, chimisti, fizicieni, geologi, silvicultori, ingineri de specialitate, unii dintre aceștia cu o vechime de peste 30 de ani cu o marja de salarizare cuprinsă intre 2800 si max 5000 de lei.

Exista discrepanţe foarte mari dintre APM-uri si alte structuri deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Garda de Mediu sau Garda Forestieră dar şi faţă de alte instituţii publice care fac acţiuni de protest, cu toate că angajaţii acestora au câştiguri salariale cu diferente de 50% şi chiar 100% față de nivelul nostru de salarizare ceea ce ne determina sa continuăm protestul.

Au fost nenumarate promisiuni că aceasta problemă de uniformizare a sistemului de salarizare va fi rezolvată, dar, din pacate acest lucru nu a fost realizat.

Oare cum ar fi dacă am bloca și noi emiterea deciziilor privind proiectele majore de infrastructură, proiectele finațate prin fonduri europene și a altor proiecte cu impact major aflate in infringement.

Protestul nostru va continua până cănd drepturile noastre vor fi recunoscute și inechitatea salarială va fi înlăturată!

Comunicat Agenția pentru Protecția Mediului Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate