A doua ediţie a Turului Ciclist al Sibiului

A doua ediţie a Turului Ciclist al Sibiului

Peste 170 de sportivi din 26 de echipe vor participa la cea de-a doua ediţie a Turului Ciclist al Sibiului, cea mai importantă competiţie de gen din Transilvania, care va avea loc între 4 şi 8 iulie şi va străbate judeţele Sibiu, Braşov şi Alba, anunţă Mediafax.

Concurenţii vor străbate 450 de kilometri. Potrivit reprezentanţilor organizatorului, Clubul Sibiu Sport Project, turul aduce câteva premiere pe plan naţional, printre care faptul că deţine cel mai bun pluton înscris în competiţiile din Europa de Est, că include o etapă care trece prin centrul geografic al României şi faptul că o alta are sosirea în staţiunea situată la cea mai mare altitudine din România, Păltiniş. Turul Sibiului pune în joc premii totale de peste 25.000 de euro şi 461 de puncte UCI. Competiţia începe în 4 iulie cu prologul, traseul având o lungime de 2,4 kilometri, pe străduţele şi pieţele din centrul istoric al Sibiului.

Alte articole:   Doru Dima la Culisele Zilei cu Sebastian Dan. Analiza alegerilor parlamentare 2024

Etapa I, din 5 iulie, se întinde pe 184 kilometri, dintre care ultimii sunt cei mai dificili, fiind vorba de căţărarea spre Păltiniş. Diferenţa de nivel este de peste o mie de metri, cu trei căţărări de nivel C – diferenţe de nivel între 75 şi 136 de metri şi o căţărare de nivel A, cu diferenţă de nivel de 767 de metri şi o înclinaţie maximă de 9%, la Păltiniş.

Cea de-a doua zi de concurs, 6 iulie, este cea de contratimp pe echipe, traseul având o lungime de 10,2 kilometri, cu plecare din Cisnădie şi finish în Sibiu. Etapa are o singură căţărare, de nivel C, pe o lungime de 1,8 kilometri, cu o diferenţă de nivel de 106 metri şi o pantă maximă de 8,5%.

Alte articole:   ,,Brașov, oraș din poveste!” continuă și în această săptămână cu colinde de Crăciun

Potrivit organizatorilor, etapa cu numărul 3 este considerată a fi cea mai spectaculoasă. Rutierii vor avea de parcurs peste 90 de kilometri, plecând din Sibiu, iar traseul va cuprinde cele mai solicitante căţărări din competiţie, spre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Cea mai lungă dintre ele are 13,8 kilometri, cu o diferenţă de nivel de 840 de metri şi o pantă de 12,5%.

Ultima etapă, cea de-a patra, din 8 iulie, porneşte din Sibiu, spre Jina, traversând mai multe localităţi, şi revine în Sibiu, pentru finalul festiv din Piaţa Mare a oraşului. Aceasta este cea mai lungă etapă a Turului Ciclist al Sibiului, de aproape 150 de kilometri. Etapa are trei porţiuni de sprint şi patru căţărări, trei de nivel C şi una de nivel A.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate