Dosarul mită la OPC: Greșeala recunoscută scade anii de închisoare

Dosarul mită la OPC: Greșeala recunoscută scade anii de închisoare

Foto: Adevarul

Fostul şef al OPC Braşov, care a primit iniţial 8 ani de închisoare pentru luare de mită, a minţit judecătorii Tribunalului București, dar s-a ales, până la urmă, cu o pedeapsă mai mică. În apel, judecătorii Curții de Apel i-au redus pedeapsa cu 3 ani, pe motiv că prima sentinţă era „excesiv de severă“.

Iniţial, el nu a vrut să recunoască în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti că a primit 70.000 de euro mită de la adminitratorul unei pieţe pentru ca în schimb să-i elibereze acestuia avizele necesare. După ce a văzut că a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, Spătaru şi-a recunoscut integral faptele, informează România TV.

Alte articole:   Carfil SA şi Periscope Aviation semnează astăzi acordul strategic de cooperare

Deşi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că acesta nu a fost sincer în faţa judecătorilor din prima instanţă i-au redus trei ani din pedeapsă. Ei au motivat că Ionel Spătaru se află la prima abatere penală, că şi-a recunoscut fapta şi că făcut şi lucruri bune pentru comunitate. Ionel Spătaru a primit în apel o sentinţă mai blândă, de 5 ani, care nu e definitivă, dosarul ajungând la recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Spătaru a mai declarat în faţa instanţei că şpaga de 60.000 de euro urma să fie folosită în campania PDL Braşov, în acest dosar figurând şi numele primarului George Scripcaru şi al fostului prefect Ion Gonţea.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate