Doar amenzi pentru bătăușii MAI?

Doar amenzi pentru bătăușii MAI?

Toată presa locală s-a rezumat să precizeze că au fost amendați bătăușii MAI din Ticuș –  doi poliţişti de 23 şi 32 de ani şi jandarmul de 35 de ani – surprinşi de camera de luat vederi a Primăriei, l-au „tocat“ ca la carte pe un sătean care, trebuie spus, nu era nici el ușă de biserică.

Poliţiștii au primit amenzi de câte 1.000 de lei, iar jandarmul 800 de lei, primii doi fiind sancționați și prin retragerea avizului de Poliţie judiciară, însemnând că nu mai pot face cercetări în cauze penale.
Procurorii spun căoamenii legii au primit amenzi bânde și nu au fost trimiși în judecată pe motiv că „atitudinea victimei faţă de oamenii în uniformă a fost dispre­ţuitoare, dinainte de a fi agresată“ și că au fost sanționați și prin măsuri administrative la locul de muncă, la scurt timp de la sesizare, iar victima a declarat de mai multe ori, pe parcursul urmăririi penale, că nu doreşte să se continue cercetările în acest caz (sic!).


Conform filmulețului, se vede clar că săteanul – arestat ulterior pentru altă faptă în aceeași zi – nu constituia vreun pericol pentru cei oameni ai legii, îmbrăcați în uniformă, în misiune, cu mașina de serviciu. Este evident că folosirea violenței de către bătăușii MAI nu este justificată, iar  „atitudinea disprețuitoare“ nu este motiv să bată pe nimeni. Această faptă este prevăzută în legile României și este sancționată corespunzător și nu cu pumnii și picioarele lui Garcea în uniformă.

Alte articole:   Strategii de perfecționare a unei culturi organizaționale sănătoase în compania ta

Această decizie crează un precedent periculos, care va permite oricăui polițist/jandarm/gardian public să se manifeste ca un milițian comunist, pentru care bătaia era „instrument de cercetare…“. Se pare că uităm prea repede abuzurile bătăușilor MAI, care s-au remarcat la protestele de la începtutul anului că știu să dea un cap în gură site-ului de cultură!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate