„Dinamitează” Coliban alianța USR – PNL la Brașov?

„Dinamitează” Coliban alianța USR – PNL la Brașov?

Desființarea secției de seniori fotbal – pe care primarul Allen Coliban a dorit-o să se realizeze cu câteva ore înaintea primului meci de la reluarea returului, a dus la un conflict deschis între USR-PLUS, pe de o parte, și PNL – PSD, de cealaltă parte.

„Vom avea management nou la Corona săptămânile viitoare”, „per ansamblu”, a anunțat edilul vineri, la ceas de seară, care este vădit lucru nu s-a consultat cu partenerii de alianță nici înaintea votului, nici după ședința Consiliului Local.

Intenția edilului a fost comentată și interpretată în spațiul public drept primul conflict deschis cu PNL, pentru că de Clubul Corona atribuții are viceprimarul Sebastian Rusu, pe care, deunăzi, Coliban îl lăuda asupra modului în care s-a implicat în analiza activității la clubul municipalității.

Îi va lua Coliban această atribuție lui Rusu ca viceprimar? Sau îl schimbă la nervi pe șefului Clubului, Emilian Cernica, pentru neputința de a-și duce planul la îndeplinire? Va forța desființarea administrativă a echipei de seniori – fotbal de la Corona, ilegal, din ce spun juriștii, ocolind votul exprimat deja de Consiliul Local?

Cert este că acest anunț a fost făcut pe Facebook, nu în plenul Consiliului Local, acolo un de este firesc să se ia deciziile demonstrative. Este a doua oară cînd Coliban lansează pseudo-decizii în spațiul public, fără efect până acum. Administrația Coliban începe să semene cu o babă care bârfește pe la colțuri, că, poate-poate, se întâmplă ceva…

Reamintim faptul că, în urmă cu 9 zile, tot într-o seară de vineri, Coliban se lăuda că îi va cere la începutul săptămânii demisia șefului Poliției Locale Nicolae Aldea, după ce a ieșit scandal în privința testării polițiștilor locali, măsură ce ar trebui să ducă la reorganizarea instituției.

Ce a urmat este demn de cascadorii-râsului: luni i-a trimis două epistole în care îi cere explicații, cu termene clare de răspuns. Nici până la această oră mult trâmbițata măsură anunțată de Coliban nu a fost luată, semn că lipsa experienței administrative și administrația publică pe Facebook nu sunt tocmai eficiente, fără consultarea specialiștilor în domeniu.

Cert este că transparența mult promisă de edil, care a cerut să fie votat (și) pentru acest lucru, nu există, iar aici amintim de decizia pe care a luat-o să facă musai Studiu de Fezabilitate pentru intruducerea tramvaiului sau cheltuirea a 10 milioane de lei pentru achiziționarea unor terenuri de la fostul CET Brașov, fără dezbatere publică. Dar, despre acest subiect, într-un articol viitor.

La final, să ne descrețim puțin frunțile. Brașovenii, care știu cel mai bune cum să facă haz de necazul primarului după ședința Consiliului Local, ne-au trimis următoarea pildă și niște fotografii.

Un magar era frustrat ca locuia langa un fost armasar de curse ce avea multe medalii si premii la activ, frumos si ostentativ aranjate in casa acestuia intr-o vitrina uriasa. Cand urma sa primeasca vizita calului, magarul a agatat pe perete un tablou cu o zebra. Vazandu-l, calul a intrebat ce e cu el … „Sunt eu, cand jucam la Juventus”, a raspus mandru magarul.

Iau acum pozele, unde Coliban și-a agățat, subtil, un fanion, de un întrerupător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate