Datele INS, sub semnul întrebării

Datele INS, sub semnul întrebării

Datele publicate de INS privind cresterea economica pe primele 9 luni din 2018 ne ofera o explicatie pertinenta de ce aceasta crestere nu asigura mai multi bani in buzunarele romanilor si la bugetul de stat. Din aceste date rezulta ca aceasta crestere de 4,2% s-a bazat pe o contributie de peste 3% ca urmare a cresterii stocurilor.

Inseamna ca in Romania cea mai mare parte a activtiatii economice s-a concretizat in stocuri. Este greu de acceptat mai ales in conditiile in care in Romania se inregistreaza un surplus de cerere acoperit din importuri. Sper ca nu s-a ajuns la situatia dinainte de 1989, cand cifrele publicate de statistica romaneasca trebuiau sa fie pe placul conducerii tarii.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Sigur ca Romania, din punct de vedere economic, se indreapta intr-o directie gresita, avand in vedere ca investitiile si exportul net au contributie negativa la cresterea economica si se inregistreaza o decelerare a consumului.  Aceste date economice justifica opozitia guvernantilor privind indexarea pensiilor si recalcularea pensiilor de la 1 ianuarie 2019.

           Solutia ar fi demararea proiectelor de investitii in infrastructura, sanatate si invatamant si stimularea consumului pe baza productiei interne.

  • Gheorghe Ialomițianu,
  • analist economic
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate