Danezii nu vor mai putea adopta copii din străinătate

Danezii nu vor mai putea adopta copii din străinătate

Danezii nu vor mai putea adopta copii din străinătate, după ce singura agenţie din această ţară a anunţat marţi că îşi va înceta activitatea, potrivit AFP. Agenţia, DIA (acronim pentru ‘Danish International Adoption’), a precizat într-un comunicat că „începe o lichidare controlată a activităţilor sale ca intermediar în domeniul adopţiilor internaţionale”, transmite Agerpres.

Decizia vine după anunţul Ministerului Afacerilor Sociale că suspendă adopţiile din cele şase ţări cu care DIA lucra: Filipine, India, Thailanda, Africa de Sud, Taiwan şi Republica Cehă, după rapoarte privind nereguli a căror natură exactă nu a fost dezvăluită.

Conform DIA, nu există altă soluţie decât să îşi închidă porţile.

„Domeniul adopţiilor internaţionale nu mai poate, în condiţiile actuale din Danemarca, să fie gestionat de un ONG ca al nostru”, a precizat agenţia.

În prezent, ea instrumentează 36 de dosare, despre al căror viitor nu a oferit detalii.

În Danemarca, numărul adopţiilor internaţionale a scăzut de peste zece ori începând din 2010, când s-au înregistrat 418 cazuri.

În Norvegia, administraţia responsabilă cu afacerile familiale (Bufdir) a decis în decembrie să oprească adopţiile de copii din Filipine, Thailanda şi Taiwan, după cazuri de adopţii ilegale dezvăluite de presă.

De la începutul anului, niciun cuplu nu a reuşit să înceapă un proces de adopţie de copii sud-coreeni.

Bufdir a recomandat, de asemenea, suspendarea tuturor adopţiilor din străinătate timp de doi ani, pe perioada cât o comisie de anchetă lucrează la un raport, dar guvernul a exclus o astfel de pauză în acest stadiu şi a cerut administraţiei să prezinte o nouă evaluare cât mai curând posibil.

Sursa: g4media.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate