Noi contre pe tema Tetkron: desemnarea Consiliului de Administrație

Noi contre pe tema Tetkron: desemnarea Consiliului de Administrație

scripcaru razvan popaConsiliul de Administrație de la Tetkron este numit ilegal, a declarat astăzi consilerul local PSD Răzvan Popa, care a precizat că a depus o opoziție la Registrul Comerțului și a sesizat Prefectura și Curtea de Conturi asupra situației de la societatea de termoficare în sistem centralizat a Brașovului.

„Opoziția la Registrul Comerțului am făcut-o pentru a nu se înscrie noul Consiliu de Administrație, decis în AGA din 5 septemebrie, pentru că la baza acesteia a stat o Hotărâre de Consiliu Local care nu avea viza de legalitate a prefectului, drept pentru care nu trebuie să fii doctor în drept comerical, de aceea hotărârea privind numirea noului CA este nulă. Apoi, există acea neconcordanță privind anunțul publicat și pe site-ul Tetkron (amănunte AICI), de selecția a celor care doresc să facă parte din CA și persoanele nominalizate. Nu avem nimic cu persoanele respective, dar din punct de vedere procedural nu sunt persoanele potrivite conform anunțului publica de selecția a membrilor CA”, a precizat Răzvan Popa.

Alte articole:   Concert de lansare „Brasov Youth Orchestra”, în cel mai cunoscut hotel din centrul orașului!

El a menționat că, la Prefectură, a sesizat aceleași aspecte, respectiv faptul că HCL a fost introdus pe ordinea de zi fără a se respecta procedura și fără a se dovedi urgența acestuia, dar principalele aspecte sunt cele cum s-au făcut selecția și cerința Curții de Conturi care cerea imperativ ca forul tutelar al Tetkron să decidă, conform legii, forma de organizare, de conducere a Tetkronului – unitar sau dualist, motiv pentru care trebuie trimisă la reanalizat HCL. Cât privește Curtea de Conturi, aceasta a fost atenționată că nu s-au luat măsurile necesare pentru stabilirea formei de conducere a societății Tetkron.

„Din punctul nostru de vedere, profitând de majoritatea pe care o are în Consilul Local, primarul George Scripcaru a încercat să treacă peste etapele procedurale legale, dorind să stabilească această nouă formulă, cu Consiliul de Administrație, doar pentru a numi anumiți oameni acolo”, a concluzionat Popa.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate