Conservatorii spun că marcajele rutiere sunt periculoase. Citește de ce!

Conservatorii spun că marcajele rutiere sunt periculoase. Citește de ce!

Ionut Voinescu webÎn urma unei serii de sesizari primite din partea mai multor conducatori auto, motocicliști și chiar și pietoni, conservatorii brașoveni atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă marcajele rutiere la siguranța traficului.

„Vopseaua utilizată pentru realizarea marcajelor oferă o aderență atât de scăzută, încât în condiții de carosabil umed ajunge să fie comparabila cu poleiul. Oamenii au reclamat că, din cauza aderenței scazute, mașinile și motocicletele derapează pe marcaje, distanța de frânare crește, iar pietonii efectiv alunecă pe trecerile de pietoni”, spune purtătorul de cuvânt al PC Brașov, Ionuț Voinescu.

Ținând cont de aceste sesizări, conservatorii brașoveni recomandă instituțiilor avizate ca în caietele de sarcini tehnice pentru execuția marcajelor, să fie introdusă și o cerință cu privire la aderența oferită de vopseaua pentru marcaje, iar trecerile de pietoni să fie precedate de covoare cu efect antiderapant.

Alte articole:   Apple redevine cea mai valoroasă companie din lume, depășind Microsoft

„Efectiv, un metru parcurs prin derapaj, face diferența între viață și moarte. În momentul de față cerințele legate de produsele folosite se referă strict la rezistența la uzură, grosimea de aplicare, culoare, compoziție și metoda de uscare. Din ce am văzut eu, într-un caiet de sarcini, în județul Brașov nu se folosește vopsea care să rezolve această problemă”, mai spune Voinescu.

De asemenea, prin intermediu consilierilor locali și județeni ai Partidului Conservator, PC va face interpelări cu privire la situația reclamată de cetățeni și va cere ca în viitoarele caiete de sarcini să fie prevăzute cerințe legate de aderența oferită de marcaje. Conservatorii spun că nu cred că a fost vorba de rea-voință, ci de o scăpare a celor care au realizat caietele de sarcini.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate