Concluziile analizei inspectorilor DSU, în urma tragediei de la Ferma Dacilor. Ce măsuri au fost dispuse

Concluziile analizei inspectorilor DSU, în urma tragediei de la Ferma Dacilor. Ce măsuri au fost dispuse

La mai bine de 24 de ore de la tragedia de la pensiunea Ferma Dacilor, unde şapte oameni au ars de vii, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a prezentat primele măsuri după incendiul devastator

Departamentul pentru situații de urgență, instituție condusă de Raed Arafat, l-a demis miercuri din funcție pentru șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova și anunță că va sesiza Parchetul cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019.

Totodată, DSU spune că va trimite o echipă de control la instituția care ar fi trebuit să verifice activitatea pensiunii Ferma Dacilor.

Primele măsuri după tragedia de la Ferma Dacilor

În urma tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, suntem abilitați să comunicăm următoarele informații de interes public:

Alte articole:   Cetatea Râșnov intră într-o nouă etapă de restaurare

Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:

  1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;
  2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;
  3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.
Alte articole:   Mai multe trasee montane din Măgura Codlei şi Munţii Făgăraş sunt mai sigure

După incendiul de la Ferma Dacilor, șapte persoane au fost găsite moarte, iar cea de-a opta persoană nu a fost încă identificată de autorităţi.

Un copil decedat în incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor era hocheist la Corona Brașov.

Victimele au fost identificate pe baza probelor ADN.

Pensiunea mistuită de flăcări ar fi funcționat fără autorizație.

Şase persoane decedate în urma în incendiului de la Ferma Dacilor. Pensiunea nu avea autorizaţie de construcţie

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate