Şase persoane decedate în urma în incendiului de la Ferma Dacilor. Pensiunea nu avea autorizaţie de construcţie

Şase persoane decedate în urma în incendiului de la Ferma Dacilor. Pensiunea nu avea autorizaţie de construcţie

Şase morţi, între care un copil, şi doi dispăruţi după incendiul devastator de la Ferma Dacilor din Tohani, judeţul Prahova. Pensiunea a fost distrusă complet.

Bilanţ tragic după incendiul devastator de la pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, judeţul Prahova.

Un copil şi patru adulţi au fost scoşi fără viaţă din clădirea mistuită de flăcări. O a şasea victimă a fost descoperită marţi seară, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, deocamdată nu se poate preciza dacă această victimă este adult sau minor.

Alte două persoane, între care doi minori, sunt căutate în continuare de pompieri. Toţi cei dispăruţi se aflau la etajul clădirii.

În pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 26 de persoane. Din cele 26 de persoane cazate în pensiune, 12 turişti cazaţi la parter s-au autoevacuat, două au fost transportate la spital cu arsuri minore.

Majoritatea victimelor sunt tineri care petreceau Crăciunul la pensiunea din Tohani.Una dintre victimele incendiului de la „Ferma Dacilor”, junior la echipa de fotbal a CSA Steaua.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Pensiunea funcţiona fără autorizaţie de construcţie

Pensiunea „Ferma Dacilor” din Tohani, Prahova, nu are autorizație de securitate la incendiu şi funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră, la finalul anului 2020, un certificat de edificare.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, anunţă că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

„Eu am plecat acum de la Primărie, la ora actuală, din analiza făcută pe documentele pe care mi le-au prezentat până în acest moment, se pare că există doar un certificat de edificare a construcţiilor eliberat în baza unui raport de expertiză. Acest certificat este dat în anul 2020, spre sfârşitul anului”, a declarat pentru News.ro, marţi seară, prefectul de Prahova.

Virgiliu Nanu, fost şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Prahova, a explicat ce înseamnă acest document.

„În lipsa autorizaţiei de construire, în baza unei modificări legislative, într-adevăr, se poate elibera un astfel de certificat prin care poţi autoriza acea construcţie. Acum se pun alte întrebări cu privire la existenţa pensiunii ca destinaţie. La momentul anului 2020 nu exista autorizaţia de construire”, a precizat prefectul Virgiliu Nanu.

El a anunţat controale la toate pensiunile din judeţ.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate la „Ferma Dacilor”.

Conform site-ului pensiunii, aceasta funcţionează de 10 ani.

 Cine este patonul pensiunii Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, bărbatul care se prezenta public drept proprietar al pensiunii Ferma Dacilor din Tohani nu apare ca patron în documentele firmei care este asociată cu pensiunea care a ars, iar numele său era cunoscut în lumea interlopă.

Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova, scrie G4media.

VIDEO Incendiu de proporţii la Ferma Dacilor din Prahova. Mai multe persoane sunt dispărute

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate