Cel mai longeviv primar din judeţul Braşov

Cel mai longeviv primar din judeţul Braşov

Primarul Ghimbavului bate recordul în judeţ la numărul de mandate câştigate: 6 de toate. Practic, din 1992 încoace, Dorel Toma nu a mai părăsit fotoliul de primar. Cel mai slab scor electoral l-a avut însă, la ultimele alegeri, din 10 iunie 2012, când a obţinut aproape 60 % din voturile alegătorilor. Localnicii spun că îl vor la primărie, pentru că e un bun gospodar, iar acest lucru este demonstrat de faptul că în ultimele cinci mandate, Dorel Toma a câştigat alegerile cu peste 70% din voturi, iar anul acesta a obţinut aproape 57%.

Care este secretul câştigării primăriei?!

Edilul spune că nu există practic o reţetă a succesului pentru a obţine această funcţie, însă, pentru a putea fi apreciat de comunitate există câteva atuuri. „Nu există o reţetă, lumea este corectă şi eu consider ghimbăşenii oameni nobili, nu ciocoi. Reţeta e să ai personal, să ai consilieri şi, întotdeauna, să te afli în mijlocul oamenilor“, a explicat Dorel Toma.

Alte articole:   Se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov

Primarul e mândru că în 20 de ani a reuşit să schimbe faţa oraşului „Erau multe zone unde nu era nici apă, nici canalizare, străzile erau uliţe, noroiul până la gât. Şi iluminatul public era o raritate. În tot oraşul existau doar şase becuri, dar în momentul de faţă iluminatul public este asigurat de peste 5.000 de becuri“, a subliniat Toma. Proiectul de suflet pe care edilul vrea să îl finalizeze în acest mandat este însă, construirea a unui nou cartier de locuinţe pentru tineri.

Vrea consilier local la următorul mandat

Cel puţin acum, la început de mandat, Dorel Toma spune că nu are de gând să mai candideze pentru postul de primar in 2016. De treburile comunităţii vrea însă să se ocupe în continuare din funcţia de consilier local.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate