Cabinete stomatologice în toate unitățile școlare din Brașov

Cabinete stomatologice în toate unitățile școlare din Brașov

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că, în acest an, se vor face demersuri pentru a amenaja și a da în funcțiune cabinete stomatologice în toate unitățile școlare din municipiu.

„Vrem să extindem programul în toate școlile, prin Direcția de Servicii Sociale, pe modelul celui înființat în incinta Școlii Gimnaziale nr. 19. Am vorbit cu doamna Mariana Topoliceanu (șefa Direcției de Servici Sociale – n.r.), care a precizat că este o problemă cu asigurarea personalului de specialitate, dar putem discuta cu Colegiul Medicilor Stomatologi. Este bine să punem la punct aceste cabinete nu doar pentru intervenții, atunci când este cazul, ci și pentru prevenție, iar noi, ca municipalitate, să prevedem în buget sumele necesare pentru plata prestațiilor medicilor”, a declarat Scripcaru.

Alte articole:   Reguli noi de colectare a ambalajelor în zonele turistice

Pe lâmngă cabinetul de la Școala 19, un al doilea este amenajat la Colegiul Tehnic Transilvania, iar ambele vor funcționa începând din 15 ianuarie, șapte ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Primăria Brașov a intrat în posesia cabinetelor medicale școlare în urma unei hotărâri de guvern intrată în vigoare în 2010. Municipalitatea trebuie să le asigure medicilor spațiile, dotările și cheltuielile de funcționare, în timp ce personalul medical este plătit de Ministerul Sănătății.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate