Buni ar putea sa iasa la plimbare în cartier

Buni ar putea sa iasa la plimbare în cartier

„Buni ar iesi la plimbare in cartier, daca ar avea cu cine si daca ar trage cineva de ea. Pentru ca nu se intampla asta, buni sta si butoneaza telecomanda, din pat. S-ar da jos, dar azi o dor toate oasele. Si incheieturile. Si parca si capul. Buni se misca din ce in ce mai greu. Nu mai face decat cumparaturi usoare si o data pe luna o vizita la cimitir. Gimnastica e pentru cei mai tineri nu pentru ramoliti ca mine, gaseste ea scuze de fiecare data, dar parca as iesi la o plimbare. Poate maine…

Daca buni ar trai in Germania, ar exista programe specializate care sa o implice in activitati diversificate de miscare si grupuri de varstnici ca si ea, dornici sa se miste si sa ramana activi o perioada cat mai lunga de timp. Dar buni traieste in Brasov. Noroc ca are nepoti cu idei, care si-au zis ca nu e normal ca varstnicii sa stea in casa si sa astepte sa moara. Asa ca s-au pus pe scris, au aplicat in competitia Raiffeisen Comunitati si acum proiectul lor si al Asociatiei Colors, Plimbari in cartier, asteapta voturile comunitatii. Si daca va fi finantat, vom trage de fiecare buni din oras si o vom scoate la plimbare in cartier, cel putin o data pe saptamana. Si apoi o vom duce la plimbare in parc. Si prin imprejurimile orasului. Si poate o sa reinceapa sa faca si putin sport, ca in tinerete. Si o sa se miste mai usor. Si o sa se simta mai bine. Ca e buni si ne este foarte draga“, ne-a scris Claudia Popa, preşedinta Asociaţiei Colors, care a înscri această ideea la un concurs pentru finanţare.

Alte articole:   Cât costă să mergi la schi în România, comparativ cu Bulgaria și Austria

Proiectul Plimbari in cartier isi propune sa mobilizeze 100 de seniori din Brasov in activitati saptamanale de mers pe jos in mod organizat (plimbari in cartier), promovand miscarea la varsta a III-a si dezvoltand o comunitate locala activa si sanatoasa. Il poti vota pana in 30 septembrie, intrand pe www.raiffeisencomunitati.ro, selectand proiectele ONG-urilor, judetul Brasov si votand proiectul “Plimbari in cartier” (sectiunea sport).

Mai multe informatii despre programele Colors gasesti pe www.plinideidei.ro sau www.facebook.com/asociatiacolors.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate