Un braşovean, în Comisia prezidențială privind Proiectul de țară

palatul-cotroceniPentru această comisie au fost nominalizate 23 de persoane, respectiv zece membri independenți, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanți ai formațiunilor și partidelor parlamentare, scrie Agerpres.

Cei zece membri independenți sunt: Cristian Popa — fost viceguvernator al BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, Dan Dungaciu — sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre, Gabriel Drăgan — profesor universitar la ASE și director general al Institutului European din România, Ioan-Aurel Pop — academician și rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Gheorghe Oprescu — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost președinte al Consiliului Concurenței, Lucian Croitoru — consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Vasile Pușcaș — istoric și profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și fost negociator-șef al României pentru aderarea la UE, Cristian Pârvulescu — politolog și președinte al Asociației „Pro Democrația”, Valentin Lazea — economist-șef al Băncii Naționale a României și Iulian Chifu — fost consilier prezidențial, analist de politică externă și profesor la SNSPA București.

Alte articole:   Bărbat din Tărlungeni, arestat pentru infracțiuni rutiere

Din partea Guvernului a fost nominalizat Vasile Iuga — senior advisor la PwC.

PSD i-a nominalizat pentru această comisie prezidențială pe deputatul Viorel Ștefan și pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica.

De la PNL în comisie fac parte Ene Dinga — fost ministru al Integrării Europene, cercetător științific la Academia Română și Adrian Ciocănea — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost ministru al Economiei.

UDMR îi trimite în comisia prezidențială pe europarlamentarul Winkler Gyula și pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, iar grupul minorităților naționale — pe liderul grupului, Varujan Pambuccian, și pe deputatul Ovidiu Ganț.

Alte articole:   VIDEO Echipa „BlueStreamline” a Universităţii Transilvania lansează astăzi Monopostul BS24 cu care va participa la competiţii internaţionale

ALDE este reprezentat de Cosmin Cristian — fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și de fostul parlamentar Radu Cojocaru, iar PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan și de Lucian Alexandru Curtu — decan al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Universitatea Transilvania din Brașov.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat marți că această comisie prezidențială privind Proiectul de țară își va desfășura activitatea la nivelul Administrației Prezidențiale și va fi coordonată de consilierii prezidențiali Leonard Orban și Cosmin Marinescu.

Ea a precizat că, în perioada imediat următoare, va avea loc o primă ședință a acestei comisii, care va fi prezidată de șeful statului.

Comisia va avea, de principiu, întâlniri lunare, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui.

„Undeva la mijlocul anului viitor ar trebui ca această comisie prezidențială să își încheie activitatea”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Ea a arătat că cele zece personalități care vin în componența comisiei o fac în nume propriu, nu al instituțiilor în care au lucrat sau în care lucrează și au competențe dovedite și experiență în domenii de specialitate. „Sunt persoane cu notorietate mare, care au o cunoaștere bună a realităților bune europene, a afacerilor europene”, a precizat purtătorul de cuvânt al șefului statului.

Alte articole:   Patru ateliere de animaţie stop-motion la Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan

Mădălina Dobrovolschi a subliniat că președintele Klaus Iohannis consideră necesar un Proiect de țară care să fie o viziune despre cum ar trebui să arate România pe termen mediu și lung în raport cu statutul de membru al Uniunii Europene, dar luând în calcul realitățile de bază — Parteneriatul strategic cu SUA.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate