De ce e bine să-ți lași copilul să se joace cu Lego?

De ce e bine să-ți lași copilul să se joace cu Lego?

Să te joci cu jucăriile nu este doar un timp de joacă plăcut. Când te gândești la copiii tăi mici care se joacă cu jucării populare precum Lego, nu te gândești adesea la valoarea educațională sau de dezvoltare a micilor cuburi ca rezultat.

Pur și simplu vezi un copil concentrat să se joace cu niște blocuri de construcție și accesorii. De multe ori poate că nici nu înțelegi de ce petrece atâta timp cu ele și ce îl fascinează atât de tare la niște cuburi colorate.
Cu toate acestea, micile piese oferă mult mai mult decât poate să observe ochiul neantrenat, așa cum vei descoperi în curând când vei citi acest articol. Piesele de construcție și dezvoltarea copilului merg cu siguranță mână în mână într-un mod pozitiv. Deja știi că multe dintre capacitățile copilului tău se dezvoltă încă din anii de joacă, așa că are nevoie de jucării care să-l ajute în acest demers.

Beneficiile jocului Lego pentru copiii mici

Joaca este munca unui copil și toată lumea lucrează mai bine atunci când se bucură de ceea ce face. Copiii au o capacitate naturală de a explora și de a descoperi noi moduri în care jucăriile pot fi folosite. Cuburile nu doar că le stârnesc curiozitatea, dar au și multe beneficii pentru copiii mici. âDacă dorești ca micuțul tău să aibă un început pozitiv în viață, este important să îi oferi activități plăcute, care să contribuie la dezvoltarea creierului, să îmbunătățească coordonarea ochi-mână, să-l faci pe copil să gândească și să analizeze, precum și să învețe noi abilități. Multe jucării și activități sunt educative, iar furnizarea de piese pentru construcții pentru copii mici este una dintre aceste jucării care oferă numeroase beneficii prichindeilor tăi.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Codlea

Pentru început, abilitățile motorii fine sunt dezvoltate și îmbunătățite, permițând unui copil să îndeplinească sarcini mai complicate cu mai multă ușurință în timp. Un alt lucru pe care copiii mici îl vor învăța este arta persistenței. Prichindeii pot fi surprinzător de tenace și nu renunță ușor. Piesele oferă platforma perfectă pentru dezvoltarea acestei trăsături cheie de caracter care le va servi bine pe tot parcursul vieții. Obținerea unui sentiment de realizare este rezultatul punerii pieselor împreună pentru a forma o structură sau alt obiect tangibil.
Amintește-ți! Nu există bine sau rău, așa că este perfect și pentru mințile creative. Rezolvarea problemelor este o abilitate pe care fiecare persoană din lume trebuie să o dezvolte, iar timpul potrivit pentru a învăța cum se rezolvă problemele este în faza de copilărie fragedă. Cuburile de construcții oferă o activitate grozavă care îi învață și pe copii cum să rezolve o varietate de probleme.

Alte articole:   Ministrul Educaţiei anunţă măsuri speciale la examenul de titularizare, în contextul caniculei

De ce Lego este bun pentru creier?

Este la fel de important ca cei mici să-și exercite creierul, precum și să facă exerciții fizice pentru o dezvoltare adecvată. Micile piese Lego oferă o modalitate de a stăpâni multe alte tipuri de abilități emergente, cum ar fi rezolvarea de probleme, abilitățile spațiale și înțelegerea sarcinilor semi complexe.
Folosirea obiectelor tridimensionale oferă, de asemenea, minților tinere și fertile capacitatea de a planifica dinainte și de a face modificările necesare, astfel încât piesele să se potrivească așa cum a fost prevăzut. 90% din creierul copilului se dezvoltă până la vârsta de 5 ani. Este un fapt științific demonstrat că cu cât creierul este folosit mai mult, cu atât se dezvoltă mai bine și cu atât facultățile mentale ale copilului devin mai puternice.

Beneficiile Lego în copilăria timpurie

O mare parte din ceea ce face, cum gândește și felul în care acționează un adult poate fi atribuită copilăriei lui. Copilăria timpurie stabilește obiceiurile, pozitive sau nu, pentru vârsta adultă în multe feluri. De aceea, este vital să-i înveți pe copiii mici obiceiuri și moduri de gândire bune.
Deși acest lucru poate fi realizat prin multe căi diferite, jocurile de construcție cu piese ce se îmbină pentru copii mici sunt cu siguranță un pas pozitiv în direcția cea bună. Dezvoltarea creierului se află într-o etapă crucială la copiii mici. Așa că acum este timpul să le permiți acestora să își petreacă timpul cu activități plăcute care promovează dezvoltarea pozitivă a creierului.

Alte articole:   Alertă meteo: COD ROȘU de caniculă, în județul Brașov

Iată, pe scurt, doar câteva dintre beneficiile cheie obținute atunci când copiii construiesc cu micile piese:

 • Îmbunătățirea coordonării ochi/mână;
 • Dezvoltarea abilităților spațiale;
 • Perseverență și răbdare;
 • Abilități motorii fine îmbunătățite;
 • Abilități de rezolvare a problemelor;
 • Obținerea unui sentiment de realizare;
 • Învață cum să planifice o activitate dinainte;
 • Munca în echipă când se joacă alături de alți copii;
 • Creativitate și experimentare sporite;
 • Focalizare și concentrare îmbunătățite;
 • Încredere în sine;
 • Copiii mici se vor distra.

Există atât de multe de câștigat dacă îi pui copilului la dispoziție un set Lego Cars sau chiar celebrele Lego Star Wars. Desigur, asta pe măsură ce abilitățile lui se dezvoltă. Micile cuburi pot părea doar o jucărie, dar oferă mult mai mult decât atât.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate