Bărbat resuscitat de un jandarm şi un avocat, în sala de judecată

Bărbat resuscitat de un jandarm şi un avocat, în sala de judecată

Un bărbat care intrase în stop cardiorespirator, în timp ce se afla într-o sală de ședință din cadrul Judecătoriei Brașov, a fost salvat de la moarte de un jandarm și de un avocat care deținea cunoștințe medicale.

Evenimentul de la Judecătoria Brașov s-a petrecut pe 11 octombrie, însă a fost făcut public de Jandarmerie vineri, când colegii plutonierului major Constantin Răzoare i-au oferit o plachetă și au ținut să îl felicite public și pe pagina oficială de Facebook a instituției.

„În data de 11.10.2017, într-o sală de ședință din cadrul Judecătoriei Brașov a fost declanșată starea de pericol prin apăsarea butonului de panică de către președintele completului de judecată. Colegul nostru aflat în serviciu de menținere a ordinii interioare în cadrul instanței (n.r. plt. maj. Constantin Răzoare) a intervenit prompt în sala de ședință unde a observat un bărbat în vârstă întins pe podea în stare de inconștiență, prezentând simptomele unui stop cardio-respirator. Fără a se pierde cu firea, deși în jurul său era agitație infernală, colegul nostru a început imediat să-i acorde primul ajutor, care s-a dovedit a fi vital pentru persoana aflată în suferință. După manevrele de resuscitare prin masaj cardiac făcute de colegul nostru, sub îndrumarea unei doamne avocat care deținea cunoștințe medicale, bărbatul a ieșit din starea de inconștientă, totodată revenindu-i și activitatea cardiacă”, se explică într-o postare a Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov. În timp ce erau efectuate manevrele de resuscitare, un alt jandarm a sunat la 112. „Constantin a continuat să ofere sprijin chiar și când a ajuns la fața locului ambulanța SMURD, până la preluarea persoanei și transportul la spital”, au explicat reprezentanții IJJ Brașov.

Pentru comportamentul exemplar, jandarmul a primit o diplomă de merit din partea magistraților, iar conducerea IJJ Brașov i-a oferit Placheta de Onoare a Inspectoratului.

Alte articole:   Organe pentru transplant, transportate din Bulgaria în România cu un avion SMURD, în mai puţin de o oră

Plt. maj. Constantin Răzoare nu este la prima faptă care îi demonstrează sprijitul civic. În urmă cu câteva luni el a găsit un portofel cu 816 de lei, a căutat proprietarul și l-a restituit.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate