Avicod și Transavia, cercetate de Consiliul Concurenței!

Avicod și Transavia, cercetate de Consiliul Concurenței!

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație ce vizează un posibil comportament anticoncurențial în cazul a zece companii și a unei asociații care își desfășoară activitatea pe piața producției și/sau comercializării cărnii de pasăre din România, potrivit unui comunicat al instituției.

Companiile investigate sunt  Transavia S.A., Ave Impex S.R.L., Vis Agri S.R.L., Safir S.R.L., Avi-Top S.A., Avicola Buzău S.A, Avicola Dragoș Vodă SA, Avicod SA, Agricola Internațional Bacău S.A., Agrisol International RO S.R.L și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Consiliul arată că are indicii privind posibile înțelegeri și practici concertate facilitate de Uniunea Crescătorilor de Păsări pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind creșterea artificială a prețurilor de vânzare.

Alte articole:   VIDEO Momentul în care un stâlp este înghițit de craterul de la Slănic Prahova

Instituția a făcut inspecții inopinate la sediile unor companii care activează pe piața producției și/sau comercializării cărnii de pasăre, precum și la sediul UCPR.

Mai multe amănunte pe eKRONomica.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate