Atletism: Recorduri pentru juniorii 3 de la LPS Brașov

Atletism: Recorduri pentru juniorii 3 de la LPS Brașov

La sfârșitul săptămânii trecute (16-17 iunie), la București, la Complexul „Iolanda Balaș-Soter”, a fost programată etapa finală a Campionatului Național de Juniori 2. La concurs au luat parte 6 sportivi de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Brașov.

Pentru site-ul oficial AJA Brașov, prof. Georgeta Nazarie a comentat rezultatele înregistrate de speranțele atletismului brașovean la întrecerea din capitală: „De la bun început, trebuie să menționăm că a fost o competiție de juniori 2, la care LPS Brașov a participat cu juniori 3, deci copii mai mici ca și vârstă ca marea majoritate a celorlalți concurenți.

În probele de sprint, Emma Zach a realizat două recorduri personale: la 100 metri plat a alergat în 13.14 secunde, îmbunătățindu-și recordul cu 30 de sutimi, ceea la 100 metri înseamnă ceva, iar la 200 metri a fost înregistrată cu 26.68 secunde. La 100 metri a intrat în semifinale, iar la 200, în primele 10 la juniori 2. În viitor, Emma va fi o atletă foarte bună!

Diana Cozma a ieșit pe locul 7 la 2.000 metri obstacole, la prima cursă a ei (!). Gândiți-vă, unde avem noi obstacole în Brașov? Acolo, pe loc, am învățat-o pe Diana ce și cum. A realizat un timp bun, de 7.45 minute. În mod normal, Diana ar fi a 3-a junioară 3 din România, dar până la Campionatele Naționale mai putem să progresăm.

De asemenea, la lungime, la prima lui săritură, Raul Pruteanu a sărit 5,55 metri și are posibilități mult mai mari, iar la 100 metri, Bianca Nicu și-a făcut record personal, cu 13.40.

Zilele acestea, toți acești copii au avut și examen de admitere la liceu, vă dați seama ce înseamnă… au lipsit la antrenamente, pentru că e normal ca părinții să fi pus accent pe școală și viitorul lor, în perioada aceasta”.

Pentru sportivii pregătiți de prof. Nazarie urmează prima etapă din Campionatul Național la categoria lor de vârstă (juniori 3), la București (23-24 iunie), apoi etapa finală, la sfârșitul lunii iulie.

CITIȚI și „Adina Cîrciogel, campioană a României la 400 metri!”

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate