ASF anunță măsuri pentru protejarea asiguraților RCA

ASF anunță măsuri pentru protejarea asiguraților RCA

ASF a anunțat o serie de măsuri concrete pentru protejarea asiguraților RCA, în contextul discuțiilor purtate cu reprezentanții transportatorilor și cu cei ai companiilor de asigurări privind asigurarea auto.

ASF a anunțat o serie de măsuri concrete pentru protejarea asiguraților RCA.

Printre acestea se numără noua formulă de calcul a primei recomandate pentru asigurații cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin vehicule care cântăresc peste 16 tone, dar și efectuarea plății poliței RCA în rate indiferent de nivelul acesteia.

În contextul discuțiilor purtate de conducerea Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) cu reprezentanții transportatorilor și cu cei ai companiilor de asigurări, soluțiile identificate pentru protejarea asiguraților RCA încep să se concretizeze.

Alte articole:   Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Preşedintele PNL promite că "va munci pentru poporul român"

Noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, este operațională, fiind deja emise de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) mai multe oferte în acest sens.

Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate și monitorizarea electronică prin rețeaua de camere de supraveghere în trafic a valabilității RCA sunt măsuri cuprinse în Proiectul de lege care asigură transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118/CE, care este deja înregistrat la Senatul României și urmează să parcurgă etapele necesare în cadrul procesului legislativ.

Alte articole:   S-au afișat rezultatele! Care ne sunt... competențele? 15 iulie, Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor

Poliţele RCA vor putea fi plătite în rate

De asemenea, efectuarea plății primei RCA în rate indiferent de nivelul acesteia, posibilitatea diminuării valorii primei prin introducerea franșizei plătibilă doar în caz de daună și alte elemente care privesc reducerea efortului financiar al potențialilor asigurați urmează să fie introduse ca amendamente în cadrul proiectului legislativ menționat anterior.

ASF a demarat deja procesul de revizuire a Normei nr. 20/2017, necesar ca urmare a modificărilor ce vor fi aduse prin proiectul de lege privind transpunerea Directivei 2021/2118/CE.

Termenul estimativ de elaborare este de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial al României a proiectului de Lege, iar termenul de implementare a dispozițiilor este de 30 de zile de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României.

Alte articole:   FOTO Tată şi fiică, înecați în râul Buzău

ASF va continua să identifice și să implementeze măsuri, pe termen mediu și lung, necesare stabilizării pieței RCA și protejării drepturilor și intereselor consumatorilor (persoane fizice și persoane juridice).

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate