Analia Selis, ambasadorul copiilor cu autism!

Analia Selis, ambasadorul copiilor cu autism!

Asociația Rază de Speranță continuă povestea binelui pentru copiii și tinerii cu autism, alături de Analia Selis ambasadorul cauzei copiilor cu nevoi speciale. Așa cum deja știti, dragi prieteni, la începul acestui an am inițiat campania de strângere de fonduri „Binele începe cu tine”, dedicată cazurilor sociale din asociația noastră. După primele patru luni de campania am reușit să strângem pentru patru micuți cu autism fondurile necesare care vor susține peste 300 de sedințe de terapie de recuperare. Acest lucru a fost posibil datorită ambasadorilor noștri: Cristina Chiriac -fondator brand Flori de Ie, Alina Ursu – cadru didactic, Ornela Anghel – fondator Școala Prems și Roxana Minzatu – expert și trainer în domeniul fondurilor nerambursabile. Vă invităm și pe voi, dragi prieteni, să vă alăturați familiei de prieteni ai copiilor diagnosticați cu autism ce beneficiază de terapie de specialitate în cadrul Asociației “Rază de Speranță”. Împreună vrem să le dăruim o șansă în plus, zâmbete și prietenia noastră. Povestea lor poate fi povestea oricărui alt copil, dar stă și în puterea noastră să fie una cu final fericit!

Fii diferit, nu indiferent! 

Am inițiat acest proiect din dorința de a oferi celor care au nevoie de noi, copiilor speciali din viața  noastră,  un sprijin și șansa unei copilării fericite și frumoase! În cea de-a cincea lună a campaniei ni s-a alăturat un am și un artsit pe care îl iubim și respectăm, pentru care România a devenit acasă și care crede în minuni și-n oameni buni, artista Analia Selis. Ea va susține timp de o lună de zile, până pe 15 iunie, cazul unuia dintre beneficiarii noștri, Denis, alăturându-se astfel campaniei noastre.

Orice copil merită să se bucure de copilărie! Autismul nu reprezintă o alegere în viața  nimănui! Toleranța și respectul sunt însă alegerea noastră! La vârsta de 5 ani, Denis Andrei este un băiețel vesel,  plin de afecțiune, bucuror de fiecare prieten.  D.A. a fost diagnoticat cu tulburări din spectrul autist la vârsta de 2,5 ani. Astfel, împreună cu Analia Selis vom organiza o serie de evenimente menite atât să atragă atenția asupra problematicii autismului, cât și să atragă fondurile necesare terapiei de recuperare pentru băiat. 25 de lei pe zi. 500 de lei pe lună. Acesta este costul binelui! Împreună putem face minuni, dragilor!”, Diana Niță, președinte Asociația Rază de Speranță.

Povestea lui Deniscopil autism

“Începutul a fost acum 2 ani și jumăte, o dată cu prima vizită la medicul neuropsihiatru. Ne-am dat seama de anumite stagnări în evoluția lui cum ar fi: nu mânca singur, nu făcea la oliță,  nu  spunea  niciun  cuvânt,  nu  socializa  cu  alți  copii,  era  speriat  de  anumite  lucruri  și persoane la care se adăuga mersul pe vârfuri, fluturatul mâinilor și era deranjat de anumite schimbări.

La aflarea diagnosticului, noi familia am avut un șoc, dar,  în același timp, ne gândeam cum am putea să-l ajutăm. Am ajuns la Asociația Rază de Speranță unde am întâlnit oameni minunați, care ne-au încurajat să luptăm și să mergem mai departe și atunci a început lupta: zi de zi, oră de oră și minut cu minut.  După câteva luni s-au observat progrese mari, începusem să spunem  cuvinte,  să  folosim  olița,  să  interacționeze  cu  membri  familiei  și  cu  străinii.  In prezent, spunem propoziţii, ne jucăm, mergem la cumpărături, mergem la grădiniță 2 ore pe zi, insotit de mine.  În urma terapiei, Denis a devenit mai atașat de persoane, de copii și ne bucurăm  mult  de  progresele  făcute  datorită  terapiei  urmate  în  cadrul    asociației,    cu sustinerea terapeutei, dar și familiei.

Cu  toate  acestea,  lupta  nu  s-a  terminat,trebuie  lucrat  zilnic,  minimum  2  ore  de terapie  și  kinetoterapie.  Pentru  toate  acestea    avem  nevoie  în  continuare  de  ajutorul dumneavoastră  pentru  a-l  ajuta  să  progreseze,  să  fie  în  rând  cu  ceilalți  copii,  să  creștem frumos și sănătos.” Doina, mama lui Denis Andrei.

Toți copiii sunt speciali! Sunt un dar pe care noi îl primim în viață și pe care trebuie să îl prețuim, să îi dăruim iubire și siguranță! Sunt mamă, înainte de toate, și sunt recunoascătoare că puiul meu este bine, este sănătos și se bucură de copilărie! Copiii cu nevoi speciale au nevoie de noi pentru a le arăta frumusețea și bucuria vieții! De aceea am ales să mă alătur campaniei “Binele începe cu tine”, inițiată de Asociația Rază de Speranță din Brașov. Impreună cu voi îmi doresc să oferim o speranță micuțului Denis, un băiețel de 5 ani diagnosticat cu autism. Vă invit și pe voi, dragii mei, să veniți alături de noi în acest demers. Binele începe cu fiecare din noi. Până pe 15 iunie îmi doresc să îi putem oferi mamei sale  suma de 500 de lei, necesară unei luni de terapie de recuperare. O sumă mică, dar un efort uriaș pentru acești părinți. Cu o donație minimă de 5 lei putem scrie povestea binelui pentru Denis!”, Analia Selis.

 

Cum puteti ajuta?

Susținând cu o donație minimă în contul:

RO 23RNCB 0053 1303 4416 0003, Asociația Rază de Speranță

Pentru transparența întregului proiect, la finalul fiecărie perioade dedicate unui caz, vom publica pe site-ul asociației raportul narativ și cel financiar cu privire la situația campaniei din luna respectivă. Echipa Asociației “Rază de Speranță”, formată din 30 de specialiști în psihologie, psihopedagogie, logopedieși kinetoterapie, art-terapie oferă servicii pentru peste 70 de beneficiari, copii și tineri diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Vă mulțumim și vă invităm să ne fiti alături în călătoria binelui!

Asociația “Rază de Speranță”

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate