A ajuns la Brașov mult așteptatul autobuz electric

A ajuns la Brașov mult așteptatul autobuz electric

autobuz electricaÎn sfârșit, după o adevărată aventură, a bajuns la Brașov autobuzul electric care va circula timp de o lună în municipiul Braşov pentru a se evalua eficienţa şi costurile introducerii unui astfel de sistem.

Autobuzul electric BYD este pus la dispoziţia Regiei de Transport pentru testare de către reprezentanţii Cefin Trucks, în baza unui acord exclusiv de reprezentare oficială în România a producătorului chinez.

„Ne bucurăm că, timp de o lună, avem posibilitatea de a testa acest autobuz electric, mai ales că în Planul de Acţiuni pentru Energie Durabilă al Municipiului Braşov (PAED) am prevăzut introducerea acestui tip de transport public începând cu anul 2016. Municipiul Braşov şi-a asumat încă din 2008, prin semnarea Convenţiei Primarilor, o ţintă foarte grea: atingerea şi chiar depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a poluării, până în anul 2020. Încercăm să atingem acest obiectiv mult mai devreme decât a fost planificat. În contextul noului exerciţiu financiar al Uniunii Europene, 2014-2020, şi a angajamentelor asumate prin Convenţia Primarilor, introducerea unor astfel de autobuze, cel puţin pe traseele din Centrul istoric, ar putea fi o soluţie nu numai pentru reducerea poluării, ci şi pentru imaginea de oraş european verde a Braşovului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Accident, acum, în Tohanul Nou

CLICK pe poze pentru a se mări!

Referitor la debutul testărilor in Brasov, directorul general al RAT Brasov, ing. Cristian Radu, a precizat „că acest demers reprezintă o continuare a eforturilor depuse de noi pentru asigurarea unui transport ecologic, un transport care se înscrie pe linia acţiunilor de protecţie a mediului. Practic, exploatarea acestui autobuz asigură o continuitate a transportului electric în municipiul Brasov. Ne asteptăm ca testele la care urmează să fie supus acest autovehicul să fie utile în vederea unor eventuale dezvoltări ulterioare”.

Compania BYD este recunoscută la nivel mondial ca fiind cel mai mare producător de baterii reîncărcabile, iar în ultimii ani a devenit cel mai important producător de autobuze propulsate de motor electric. Autobuzul model K9 este 100% electric şi funcţionează cu baterii reîncărcabile bazate pe o tehnologie de ultimă generaţie. Acestea asigură autobuzului BYD o autonomie de 250km cu o singură încărcare în condiţii de trafic urban, cea mai mare autonomie atinsă de un astfel de vehicul până în prezent.

Alte articole:   IKEA recheamă anumite încărcătoare portabile din cauza riscului de incendiu

Atributele cele mai importante ale autobuzului BYD eBus, care diferenţiază acest vehicul de mijloacele de transport in comun clasice, sunt ecologia şi economia.

Autobuzul BYD este un produs cunoscut în România după primul proiect de testare care a avut loc în Timişoara în octombrie 2013. Un alt oraş pe străzile căruia autobuzul electric a circulat în teste a fost Suceava, începând cu 6 februarie 2014. Evaluarea post testare susţine eficienţa autobuzului electric BYD

La mijlocul lunii martie 2014, un autobuz BYD asemănător cu cel pus la dispoziţie de reprezentanţii CEFIN pentru testare a atins un record neegalat până acum de un alt model de autobuz 100% electric:  325 km parcurşi cu o singura încărcare a bateriei, performanţa atinsă în timpul testărilor derulate de operatorul de transport City-Traffic în Copengaha (Danemarca) în timp ce a transportat un număr mediu de 40 de pasageri. Ziua record a fost finalizată cu un nivel de încărcare a bateriei de 8%. Aceasta performanţă o depăşeşte pe cea realizată anul trecut în Polonia, când un model de autobuz similar a parcurs 310 km utilizând numai 69% din resursele bateriei pe un traseu între oraşele Varşovia şi Cracovia.

Alte articole:   11 unități de învățământ din județul Brașov, premiate pentru participarea la orele de ecologie

Un al doilea test derulat tot în Copenhaga operatorul de transport Arriva a produs un rezultat nu mai puţin impresionant: 240 km parcurşi cu o singură încărcare în condiţii de utilizare la maxim a sistemului de încălzire.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate