Abandonat în stradă, de Ambulanță, cu un picior amputat

Abandonat în stradă, de Ambulanță, cu un picior amputat

Făgărășanul Radu Barbu, de 35 de ani, a fost abandonat  în stradă, într-un picior, după mai puțin de o săptămână după ce piciorul drept îi fusese amputat la Spitalul Județean din Brașov.

Potrivit Știrilor ProTv, bărbatul, care este un om al străzii, a ajuns la urgențe cu degerături la ambele membre inferioare. Medicii  i-au amputat piciorul drept, iar după șase zile de la operație l-au externat, conform procedurii. Au chemat o ambulanță care să îl transporte până la Făgăraș, deși pacientul nu avea trecută în buletin nicio adresă de domiciliu.

„I-am spun medicului că nu am unde sta, și nu a vrut să mă bage în seamă deloc. Zice: «te descurci, nu mă interesează de tine». Le-am spus și celor de la Ambulanță, dar au zis că nu îi interesează, că și-au făcut doar datoria să mă aducă de la spital la Făgăraș“, a spus pacientul, Radu Barbu, pentru Știrile ProTv.

„Pe baza CNP-ului și a adresei din buletinul pacientului, noi am solicitat ajutorul ambulanței să îl transporte până la Făgăraș, având în vedere starea în care se afla pacientul“, a explicat, la rândul lui, Adrian Albotă, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, iar reprezentanții Ambulanței dau vina pe ambulanțierul care nu a anunțat la dispecerat că pacientul nu are domiciliu și nu are unde să îl lase.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

,,M-am dus cu trenul în data de 13 martie la spitalul din Braşov. Pentru că mă durea foarte tare piciorul şi rănile erau deschise. M-au internat şi mi-au spus că-mi taie piciorul dar mi-au cerut să semnez dacă sînt de acord. În prima fază le-am spus să mă trateze dacă se poate şi n-am semnat pentru a mi se amputa piciorul. Dar în dimineaţa de 15 martie a venit medicul şi mi-a spus că trebuie să mi-l taie. Mi-a vorbit destul de răstit şi pînă la urmă am încuviinţat. Mi-au zis cei de acolo, anestezista cred că era, că oricum eu n-am bani aşa că să las să mi-l taie. Şi m-au operat. Şi acum după şase zile de la amputare îmi simt laba piciorului. Azi dimineaţă (n.r. 21 martie 2012) a venit medicul la mine cu biletul de ieşire scris şi mi-a spus că mă externează. I-am spus că n-am unde să mă duc pentru că n-am pe nimeni şi n-am locuinţă. Mi-a spus, te descurci tu cumva. Nu mi-au dat nici măcar cîrje să mă pot deplasa. Apoi a venit Ambulanţa şi m-a luat. Era doar şoferul pe maşina Ambulanţei care m-a adus pînă la Făgăraş. M-a întrebat unde să mă lase, iar eu i-am spus că n-am locuinţă. M-a lăsat pe alee, nici măcar nu m-a ajutat să cobor din maşină. A plecat imediat de lîngă mine. Apoi au venit oamenii aceştia care mă cunosc şi au vorbit cu mine. Nu ştiu ce mă voi face, unde voi sta. Cînd aveam două picioare mă descurcam, mai munceam cîte ceva, dar acum nici nu mă pot deplasa“ a relatat Radu Barbu drama prin care trece pentru Monitorul de Făgăraș.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Directorul Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Făgăraş, Bogdan Taflan, invitat de reporter la faţa locului, a susţinut că SAS nu deţine un centru în care să îngrijească persoane fără adăpost. La insistenţa reporterului şi a oamenilor adunaţi la faţa locului, Taflan a venit cu soluţia de a-l interna în Spitalul Municipal Făgăraş. Spusese că l-a sunat şi pe directorul spitalului care a fost de acord cu internarea provizorie. Bărbatul infirm a fost luat din stradă şi dus cu maşina SAS la spital.

După 2 ore, acesta sta sprijinit pe holul spitalului fără să vie ajutat de cineva. A ajuns din nou în cartier, pe stradă. Sunat Bogdan Taflan, acesta n-a mai răspuns la telefon. La presiunea oamenilor şi a presei, Primăria Făgăraş a trimis un asistent social care l-a luat şi l-a cazat, provizoriu, la hotelul Pieţei Agroalimentare, promiţînd, în faţa oamenilor că va obţine un loc într-un centru social din Sibiu sau din alt oraş cu care colaborează SAS Făgăraş.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate