Premierul Emil Boc, în inspecţie la noile pârtii de schi din Poiana Braşov

Premierul Emil Boc, în inspecţie la noile pârtii de schi din Poiana Braşov
Emil Boc, Foto: adevarul.it

Emil Boc, Foto: adevarul.it

Premierul Emil Boc a venit astăzi la Braşov să vadă stadiul lucrărilor la pârtiile de schi ce se amenajează în masivul Postăvarul. Boc a fost mulţumit de cele văzute şi a mărturisit că este convins de faptul că românii vor lăsa Austria pentru a schia la aceleaşi standarede în Poiana Braşov.

În această delegaţie, premierul a fost însoţit de ministrul Turismului, Elena Udrea, şi de ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu.
Întâlnirea cu oficialităţile locale a avut loc lângă lacul de acumulare aflat la 1400 metri altitudine, de unde se va lua apa pentru înzăpezirea pârtiilor de schi.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că este cea mai mare investiţie în turism de după 1989, în valoare de 120 milioane de lei, arătând că este vorba despre o lucrare care va sprijini turismul montan şi unde vor putea veni iubitorii schiului.

„O parte dintre probele pentru Festivalul olimpic al tineretului european care se va desfăşura la Braşov şi în alte patru oraşe de pe Valea Prahovei în 2013 se vor desfăşura în Poiana Braşov pe pârtiile aflate acum în construcţie. Suntem în grafic cu lucrările pentru festival, suntem capabili să organizăm acest festival în 2013″, a spus Elena Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că pentru Festivalul olimpic al Tineretului European, pentru oraşele organizatoare Azuga, Predeal, Sinaia, Râşnov şi Braşov există un proiect integrat în valoare de 400 milioane de lei.

„După ce va fi gata, tot mai mulţi români vor renunţa să mai plece în Austria la schi şi vor veni aici. Eu cred ca infrastructura, modul de pregătire şi peisajul sunt cel puţin la nivel european, la nivelul Austriei“, a declarat Emil Boc, citat de adevarul.ro.

Totuşi, premierul se pare că nu s-a gândit totuşi la modul în care vor ajunge atâţia pasionaţi de schi în Poiană având în vedere că infrastructura rutieră lasă de dorit. Întrebat despre autostrada Bucureşti-Ploieşti, despre infrastructură în general până la Braşov, premierul a spus că cel târziu în primăvara anului 2012 întreaga autostradă Bucureşti-Ploieşti va fi gata, avansând ca termen luna aprilie. El a menţionat că pentru porţiunea Comarnic-Braşov, se află la Ministerul Transporturilor, în faza finală, studiile de specialitate pentru acest tronson care, cel mai probabil, se va executa în parteneriat public-privat.

CITEŞTE ŞI:

Butuza şi Copos, mogulii pârtiilor din Poiana Braşov

Poiana Braşov nu mai este cea mai atractivă pentru britanici

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate