Sabin Păutza, dirijor român apreciat în Diaspora închide stagiunea Filarmonicii Braşov

Sabin Păutza, dirijor român apreciat în Diaspora închide stagiunea Filarmonicii Braşov

Artiştii Filarmonicii Braşov vă invită la ultimul concert al acestei stagiuni. Concertul va avea loc diseară, de la ora 19.00, la Cercul Militar şi va fi dirijat de cel mai cunoscut dirijor român din diaspora, Sabin Păutza, informează bzb.ro.

În repertoriul serii sunt cuprinse piese originale americane prelucrate de maestrul Păutza, multe din ele fiind interpretate în primă audiţie la Braşov.

Sabin Păutza a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti în 1965, Academia Muzicală „Chigiana” din Siena (Italia) şi studiile doctorale la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj, în 2005. Dirijorul şi compozitorul Sabin Păutza a devenit cunoscut în lumea artistică mondială ca şi compozitor şi dirijor al Simfoniei Plainfeld din New Jersey, SUA. A dirijat cele mai importante orchestre simfonice din lume, printre care: „Carnegie Hall“ din New York, „Santa Cecilia“ din Roma, Richard Wagner „Jugendfestspieltreffen“ din Bayreuth (Germania), „Chopin“ din Varşovia sau „Philarmonic Hall“ din Sydney.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate