Autoritățile au început deparazitarea zonelor verzi pentru eliminarea căpușelor

Autoritățile au început deparazitarea zonelor verzi pentru eliminarea căpușelor
Capusele sunt noii inamici ai brașovenilor, Foto: adevarul.ro

Capusele sunt noii inamici ai brașovenilor, Foto: adevarul.ro

Autoritățile brașovene au început lupta cu căpușele, insectele care stârnesc panică în rândul brașovenilor. Şapte echipe de specialişti au început dezinsecția zonelor verzi din Braşov, după ce săptămâna trecută, la Spitalul de Boli Infecţioase, s-au prezentat numeroși brașoveni muşcaţi de căpuşe, dintre care cinci au fost confirmați cu boala Lyme.

Substanţa folosită se numeşte Deltatin şi acţionează prin contact şi ingerare împotriva căpuşelor. Până acum au fost deparazitate zona Warte, lacul Noua, Pietrele lui Solomon și parcul de la Livada Poştei, un loc frecventat de braşoveni, dar mai ales de copii. De asemenea, în zilele următoare vor fi deparazitate toate zonele verzi în care brașovenii ies să se relaxeze.

Cele cinci persoane depistate săptămâna trecută cu boala Lyme, printre care şi o fetiţă de doi ani, au fost externate din Spitalul de Infecţioase şi continuă tratamentul la domiciliu, informează bzb.ro. Boala Lyme este cunoscută sub numele de borelioză și este transmisă doar de unele căpușe. Borrelioza are tratament care duce la vindecare aproape întotdeauna dacă este corect recomandat şi aplicat de către medic.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate