Justiția la secret. CSM vrea sa țină presa departe de tribunale

Justiția la secret. CSM vrea sa țină presa departe de tribunale

La iniţiativa Tribunalului Braşov, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Ministerul Justiţiei cu propunerea de ştergere sau cenzurare a datelor cu caracter personal de pe portalul instanţelor în cazul dosarelor arhivate. Mai exact, se dorește astfel restricționarea accesului public la istoricul proceselor astfel că odată pronunţată o sentinţă definitivă, cauza o să dispară de pe Ecris, ca şi cum nici n-ar fi existat vreodată, informează jurnalul.ro.

În plus, în proiectul „Ghid privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media“ pus în dezbatere publică, presa este alungată nu doar din sala de judecată, ci şi din arhivă. Ghidul urmează să fie dezbătut şi însuşit astăzi de plenul CSM.

Motivaţia celor din CSM este bazată pe dreptul la protecţia datelor cu caracter personal, care de multe ori nu este respectat de unele instanţe din țară care publică până și adresele de domiciliu ale martorilor din procese.

Jurnaliștii văd în aceste tentative limitarea dreptului la informare, astfel că o parte dintre ei se vor aduna în fața sediului CSM, începând cu ora 10.00, pentru a protesta.

Iată și punctul de vedere al Tribunalului în acest caz. click pe poze pentru a le mări!

  

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate