Un ultim omagiu adus lui Joseph Okunowo, tânărul de 24 de ani care a murit de malarie

Un ultim omagiu adus lui Joseph Okunowo, tânărul de 24 de ani care a murit de malarie
Omagiu Joseph , Foto: Alexandra Tudor

Omagiu Joseph , Foto: Alexandra Tudor

Cu flori, lumânări şi o fotografie, prietenii lui Joseph Okunowo, tânărul de 24 de ani, care a murit din cauză că nu a fost diagnosticat şi tratat la timp de malarie, i-au adus astăzi un ultim omagiu.

CITEŞTE AICI mai multe despre moartea lui Joseph

La împlinirea a 40 de zile de la moartea lui Joseph, amicii acestuia au ţinut să-i aducă un ultim omagiu, însă nu oriunde. După ce au participat la slujba de pomenie, tinerii s-au îndreptat spre Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, instituţia în care, spun ei, s-a decis soarta lui.

„Am ales acest spital deoarece aici s-a decis soarta lui Joseph. Dacă medicii luau decizia ca prietenul nostru să fie transferat mult mai repede la un spital corespunzător, în momentul acesta ar fi fost cu noi“, a spus cu regret Ruxandra Bălulescu, una dintre fostele colege de clasă ale lui Joseph.

Tinerii spun că sunt supăraţi şi din pricina dezinformărilor care au tot apărut în presă şi care îl batjocoresc pe prietenul lor. „Cei de la DSP şi directoarea spitalului în care a fost Joseph internat la Braşov au declarat că una dintre cauzele pentru care prietenul nostru a murit este că cei de la aeroportul din Otopeni nu l-au verificat dacă şi-a făcut tratamentul profilactic. Totul este o eroare ! Joseph a aterizat pe aeroportul din Sibiu. În plus, vrem să le cerem celor de la DSP să nu batjocorească persoana lui Joseph prin afirmaţiile pe care le-au făcut în legătură cu faptul că prietenul nostru stătea la calculator şi pe internet să ne scrie mesaje, pentru că Joseph comunica cu noi din spital cu ajutorul unui smart phone“, a mai spus Ruxandra.

Tânărul a murit din cauza malariei pentru că… s-au respectat procedurile!

Prietenii lui Joseph, care nu înţeleg de ce acesta a trebuit să moară de malarie în secolul în care medicina a evoluat foarte mult, dar mai ales mama acestuia, Emilia Okunowount hotărâţi să lupte până când li se va face dreptate.

„Mama lui Joseph, cea care mai presus de oricine îşi doreşte să se facă dreptate, a depus vineri o plângere penală la Parchet. Vrem să ştim exact cine a decis ca prietenul nostru să rămână internat la Braşov, timp de trei zile, fără să fie tratat de malarie“, a spus Ana Diaconu, o altă bună prietenă de-a lui Joseph.

„Cei vinovaţi de moartea fiului meu vor plăti şi în faţa lui Dumnezeu!“, sunt cuvintele mamei lui Joseph, cea care nu doreşte nimănui să treacă prin cumplita tragedie prin care trece ea, de când nu-şi mai poate strânge fiul în braţe.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate