Prefectul Brașovului, Ion Gonțea, preșul UDMR

Prefectul Brașovului, Ion Gonțea, preșul UDMR

Ion Gonţea

„Balanța etnică“, formulă atât de dragă liderilor maghiari, de la oricare partid sau asociație culturală ar fi ei – UDMR, CNS, PCM etc. – nu va fi modificată la Belin, comună pe al cărei teritoriu s-a format un sat de țigani de vreo 400 de persoane, toți cu buletin de… Măieruș!

Greșeala de a le elibera aceste cărți de identitate aparține autorităților din Brașov. Nu cred că vreunui maghiar care locuiește la Augustin, de exemplu, i-au făcut carte de identitate cu adresă de Baraolt… Trecând peste ilegalitățile comise de autoritățile din Brașov, nu poți să nu constați intoleranța etnică a liderilor maghiari. Aceștia, în frunte cu primarul din Belin și prefectul de Covasna, autoritățile din județul vecin au refuzat de nenumărate ori să respecte legislația din România și să intre în legalitate.

Alte articole:   Veniturile medii mondiale vor scădea cu aproape 20% până în 2050 din cauza pagubelor de zeci de miliarde provocate de criza climatică

PDL, partid care nu a avut majoritate parlamentară, a fost nevoit să cedeze de nenumărate ori șantajului politic al UDMR. Culmea, și prefectul Ion Gonțea se face preș în fața extremiștilor maghiari și acceptă să propună Guvernului un poiect de Hotărâre de Guvern prin care să schimbe granițele județului. Prețul? Cinci hectare de teren. O decizie pe care o ia de capul lui, fără să întrebe pe nimeni. „În cursul procesului de stabilire a noilor graniţe între localităţile din Braşov, dar şi cu judeţele vecine, am luat în calcul şi cazul Arini-Belin. Astfel, am convenit şi avem şi o înţelegere scrisă cu cei din zonă că o suprafaţă de 5 ha va fi cedată de Covasna comunei Măieruş. Însă, trebuie o validare de la nivel central şi o hotărâre de Guvern în acest sens. Am iniţiat demersuri în acest sens la Ministerul Administraţiei şi Internelor”, a declarat Gonțea.

Alte articole:   Peste 10.000 de spectatori sunt așteptați la Campionatul European de Mountain Bike, de la Cheile Grădiștei, Fundata

De bun simț ar fi fost o consultare a populației din zonă, iar din câte știm nu s-a organizat referendum pe această temă. Poate că, mâine-poimâine, dl. Gonțea vrea să introducă obligativitatea învățării limbii maghiare în rândul ciobanilor din Bran, de unde provine domnia sa, iar răvășitul oilor să fie sărbători cu gulaș la ceaun și jocuri de ceardaș cântate la vioară de țigani maghiari.

Că este un act politic, este evident. Țiganii din Arini nu vor fura mai puțin și nici nu o vor duce mai bine dacă granița dintre cele două județe se modifică. Așa că poate știți dumneavoastră, cei care citiți aceste rânduri, care ar fi explicația logică.

Alte articole:   Dan Grigorescu: Cu doar 6% din bugetul actual al Brașovului am putea plăti rata anuală care ne-ar reveni pentru...

 

Distribuie dacă îți place!