Ziua Pompierilor – Codlea

Ziua Pompierilor – Codlea

Ziua Pompierilor

Astăzi se aniversează 163 de ani de când la 13 septembrie 1848, pe Dealul Spirii, Compania de Pompieri din Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a învins o oaste otomană, 166 de pompieri români au rezistat cu îndârjire în faţa celor 5.000 de ieniceri, bătălia din Dealul Spirii rămânând în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluţiei de la 1848, iar data de 13 septembrie a fost aleasă drept data aniversara pentru curajul şi devotamentul luptătorilor cu focul.

Ziua Pompierilor din România a fost  sărbătorită şi la Codlea de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de UrgenţăServiciul “ Pompieri voluntari” Codlea a luat fiinţă în 1853- fiind condus  de comunitatea săsească până în 1990  când munca de voluntariat de la Formaţia Civilă de Pompieri  a fost preluată de dl. Barabas Zoltan, devenind comandantul acestui serviciu de voluntariat, ducând astfel mai departe  tradiţia, participând la diferite competiţii şi intervenind  de fiecare dată prompt şi profesionist în situaţii de urgenţă.

Alte articole:   Bani pentru reabilitări energetice și panouri fotovoltaice. Cine și cum poate intra în posesia voucherelor date de stat

 

Când viaţa ta atârnă de-un fir de apă sau când ai nevoie de ajutor într- o situaţie limită, pompierii voluntari codleni sunt aici să-ţi sară oricând în ajutor.

Codlenii le mulţumesc pompierilor voluntari şi le urează „La mulţi ani!”
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eiXBVsqXzqQ]

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate