Ziua Olimpismului, sărbătorită pe două roți

Ziua Olimpismului, sărbătorită pe două roți

23 iunie este Ziua Internațională a Olimpismului. Din 1984, în Șirnea, un sat de la poalele Pietrei Craiului, această zi se sărbătorește într-un mod special, cu o ceremonie de aprindere a flăcării olimpice, cu concursuri de alergare prin pajiști, cu spectacole de muzică, dans și euritmie, toate într-un decor natural mirific și sub deviza “Întrece-te pe tine însuți”.

În cadrul acestei manifestări are loc și velo-maratonul de 42 km pe ruta Brașov, Râșnov, Bran, Fundata, Șirnea la care poate participa orice iubitor al mersului pe bicicletă indiferent de vârstă sau condiție fizică pentru că nu este o competiție sportivă, nu contează cine ajunge primul ci tot plutonul trebuie să ajungă la Șirnea.
Plecarea în acest velo-maraton se va face foarte devreme, la ora 6.00 dimineața, de la ieșirea din Brașov spre Cristian, după ce treceți de Brintex și bariera de la calea ferată spre Cristian, prima benzinărie pe dreapta.
După încheierea festivităților și spectacolelor de la Șirnea fiecare va pleca spre casă la ce oră va considera că este potrivit pentru el.
Cei care doresc pot rămâne acolo peste noapte la una dintre pensiuni, la căsuțe sau la cort dacă vă aduceți, pentru că va fi o seară frumoasă, de sărbătoare, Noaptea de Sânziene cu muzică, poezie și alte surprize. Pentru aceștia am pregătit câteva trasee pe bicicletă în împrejurimile satului, vom merge să vedem Cheile și Peștera Dâmbovicioarei, Cheile Brusturetului și poate vom merge să fotografiem un răsărit de soare pe un deal de lângă sat.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Reguli noi de colectare a ambalajelor în zonele turistice

Anunţuri mică publicitate