„Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, marcată la Codlea

emma 1Organizația E.M.M.A. va celebra sambata, 15 octombrie, în Promenada municipiului Codlea, „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.
În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a sasea ediție și se va desfășura simultan în cel putin 18 orașe în care, intre orele 19.00-20.00, sute de lumânări vor arde în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi.
Din judeţul nostru, doar Braşov şi  Făgăraşul si-au anuntat participare in acest an dar, drept urmare a faptului ca Valul de Lumina este organizat de voluntarii E.M.M.A., dar si din propria initiativa a celor care doresc sa se alature acestui eveniment international, numarul oraselor poate creste.

Alte articole:   Intervenție de succes a polițiștilor brașoveni (VIDEO)

În Codlea se vor aprinde 100 de candele, fiecare dintre ele purtând numele unui copil care nu mai este printre noi. Candelele vor arde timp de o oră, in fata fantanii arteziene din Promenada Orasului .
Imagini pline de emotie sunt cuprinse in filmuletele creat in urma editiilor care au avut loc in 2010 si 2014.

Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România. Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse,  pe adresa: contact@organizatiaemma.ro.– spune Bianca Brad.

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

Alte articole:   Se fac înscrieri la Facultatea de Pompieri

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate