Ziarul Financiar: Deciziile anunțate de Gheorghe Ialomițianu au fost luate de alții

Ziarul Financiar: Deciziile anunțate de Gheorghe Ialomițianu au fost luate de alții

În condiţiile în care România se confruntă cu incertitudini în ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor (care încă nu este gata), creşterea economică de 2% prognozată de FMI pentru 2012 este discutabilă, iar restructurarea şi privatizarea companiilor de stat cu pierderi care afectează bugetul se lasă aşteptate, credibilitatea liderilor şi a guvernului actual este un element-cheie pentru a traversa perioada dificilă care urmează, notează  Ziarul Financiar, care a realizat un top al credibilităţii miniştrilor din Guvernul Boc, care, în mare parte, se află de un an la conducerea instituţiilor care trasează principalele direcţii în economie.

Valeriu Tabără, care conduce de un an Ministerul Agriculturii, este cel mai credibil ministru din Guvernul Boc, pentru că atât expe­rienţa profesională, coerenţa mani­festată în discursurile publice, cât şi deciziile pe care le-a luat din această funcţie s-au do­vedit a fi conforme cu cele ale unui candidat aproape ideal pentru fotoliul de ministru al agriculturii.

Alte articole:   Geoană: Intrarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei în UE şi NATO este calea ca România să „evadeze” de la „periferia Europei”

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, făcut de râs de un student timişorean

La polul opus stau însă miniştrii finanţelor şi economiei, respectiv Gheorghe Ialomiţianu (deputat PDL de Brașov) şi Ion Ariton, a căror cre­dibilitate a avut de suferit nu neapărat din cauza lipsei de competenţe, ci pentru că nu s-au afirmat prin decizii care să aducă îmbunătăţiri semnificative în mediul de afaceri şi nici nu s-au remarcat prin abilităţile unui politician „foarte strălucit”.

Nu este o persoană care să se fi izbit de problemele reale cu care se confruntă oamenii de afaceri. În momentul în care Europa este în criză, iar România trece prin cea mai dificilă criză financiară, nu ştie ce decizii să ia şi ce strategii să aplice şi pare a fi total depăşit de situaţie, spun specialiştii. „Nu se poate compara cu miniştrii finanţelor din alte ţări, nici măcar nu ştie să vorbească limba engleză. Nu s-a afirmat nici ca ministru şi nici ca politician, pentru că în locul lui s-au afirmat alţii”, spun consultanţii. De când a fost numit în funcţie, toate deciziile luate în cadrul acestui minister au fost anunţate de preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, guvernatorul BNR sau alţi directori din minister, semne clare că el nu a luat nicio decizie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate