VIDEO Dispare Tetkron! Primăria înființează propriul serviciu public de termoficare

VIDEO Dispare Tetkron! Primăria înființează propriul serviciu public de termoficare
ciprian bucur

Foto: Andrei Paul

Viceprimarul Ciprian Bucur a anunțat că în cel mai scurt timp se va înființa un serviciu public de termoficare, cu o organigramă „suplă și eficientă”.

„Înființarea serviciului va fi propusă la prima ședință a Consiliului Local, care dacă nu va fi blocat din interese personale și politice, va intra foarte rapid în funcțiune”, a afirmat Bucur.

Ea a precizat că plata pierderilor de către Primărie pentru Tetkron nu a fost făcută din cauză că legile în vigoare prevăd că aceste sume de bani pot fi plătite doar către societăți care dețin licență de operare. Însă, Tetkron a pierdut această licență, iar acoperirea pierderilor nu a fost decisă de către Consiliul Local, a precizat edilul.

Ciprian Bucur a subliniat faptul că s-a ajuns la această situație din cauză că șefii Tetkron au înștiințat conducerea Primăriei Brașov asupra consecințelor expirării licenței de operare foarte târziu, respectiv la două luni după expirarea acesteia.

El a precizat că la această oră au probleme șapte unități școlare și trei săli de sport (este vorba despre grădinițele 1, 12, 15 și grădinița de la Aprily Lajos, șcl. gen. nr. 3, Liceul sportiv de pe strada Cocorului, Liceul silvic Dumitru Rucăreanu, și sălile de de sport de la școlile generale nr. 1, 13 și 30), dar începând de astăzi s-au luat măsuri pentru instalarea de centrale termice proprii, astfel încât în cel mult trei săptămâni problema este rezolvată.

După înființarea serviciului public de termoficare și aprobarea unui regulament de funcționare, acesta  va opera centralele și punctele termice din proprietatea municipiului. Aceasta este soluția cea mai rapidă pentru reluarea furnizării agentului termic, precizează viceprimarul Brașovului.

„În prima fază va porni cu activele existente, cele 23 de centrale termice din Municipiul Brașov. Zona Astra va fi deservită, zona Bartolomeu, Aurel Vlaicu, Iuliu Maniu, o mare parte din municipiu va fi deservită, iar pe viitor vom analiza posibilitatea de a încheia contracte cu furnizori care vor fi pe piață la momentul respectiv”, a precizat Bucur.

Acesta a precizat că posibilitatea intrării Tetkron în insolență voluntară va fi laută după o analiză a speciliștilor Primăriei. El a mai menționat că Primrăia nu este în pericol de a i se bloca conturile, pentru că datoriile Tetkron către Bepco SRL țin de un contract între cele două părți.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate