VIDEO Costel Alexe: ,,Nu vom atinge ținta de 50% pe reciclare până la sfârșitul acestui an”

VIDEO Costel Alexe: ,,Nu vom atinge ținta de 50% pe reciclare până la sfârșitul acestui an”

Ministrul Mediului a declarat, recent, că țara noastră nu va atinge ţinta de 50% ca rată de reutilizare şi reciclare din masa totală a cantităţilor de deşeuri municipale la finalul acestui an, potrivit agerpres.

Astfel, spune Alexe, ,,vom intra într-o procedură de infringemenent şi va trebui să plătim nişte penalizări până ne conformăm”, scrie agerpres.

,,Din păcate, noi, astăzi, nu ne vom atinge ţinta de 50% (rată de reutilizare şi reciclare din masa totală a cantităţilor de deşeuri municipale, n.r.), la final de 2020. Noi nu reciclăm cât ne-am dori, nu pentru că nu ar avea cine şi nu ar avea cum, ci pentru că nu prea avem ce. Problema noastră cea mai importantă astăzi este cum toate aceste deşeuri cu o valoare ridicată, în loc să le vedem la gropile de gunoi, ar trebui să ajungă la reciclatori. Am o pasiune pentru păduri, dar nu vreau să vă ascund că am fost la groapa de gunoi de la Boldeşti, din Prahova, apoi am fost la Chiajna, ieri la Glina şi mi se rupe sufletul când văd în aceste depozite imense cantităţi de PET-uri care în mod normal ar putea fi reciclate. Dacă nu atingem această ţintă, vom intra în procedură de infringement şi vom plăti nişte penalizări până când ne vom conforma. S-ar putea ca acest cost al penalităţilor să fie mai mare decât dacă am fi investit în a fi focusaţi să luăm măsuri preventive”, a declarat Costel Alexe.

Mai multe detalii aici.

În Brașov calitatea aerului din municipiul Brașov rămâne la cote alarmante, cel puțin, în trei zone din oraș. Pe o scară de la 1 la 6, unde 6 este „foarte rău”, stațiile de pe Calea București, Bulevardul Gării și Bulevardul Alexandru Vlahuță au arătat un indice 5, însemnând „rău” , potrivit unor măsurători efectuate în decembrie, anul trecut.

Agenția pentru Protecția Mediului a înștiințat Primăria Brașov cu privire la situația din oraș. Amănunte aici.

Astfel, în școlile din Brașov a început o campanie prin care celor mici li se oferă informații cu privire la modul în care se reciclează corect. Detalii aici.

Brașovenii vor fi obligați să colecteze selectiv, altfel riscă amenzi.

În oraș sunt 112 ecoinsule dotate cu recipiente tip clopot pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate