Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 iulie 

Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 iulie 

Valoarea tichetelor de masă va crește de la 20 de lei la 30 de lei, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea. 

Creșterea valorii tichetelor de masă a fost decisă de coaliția de guvernare la începutul anului. Măsura trebuia să intre în vigoare de la 1 iunie. 

Potrivit legii promulgate miercuri președintele Klaus Iohannis, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Astfel, valoarea unui tichet de masă va fi majorată la cel mult 30 de lei de la 1 iulie.   

Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ, relatează Digi24

Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. 

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei. Valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei.  

După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat. 

De ce nu au mai fost majorate de la 1 iunie tichetele de masă 

La jumătatea lunii aprilie au fost anunțate măsurile pentru compensarea scumpirilor din ultima perioadă. Atunci premierul Nicolae Ciucă apreciza că printre măsuri va fi și majorarea tichetelor de masă de la 1 iunie. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat la începutul lunii iunie, la Antena 3, de ce nu au mai fost majorate de la 1 iunie tichetele de masă. 

Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate