Val de caniculă, în următoarele zile

Val de caniculă, în următoarele zile

Vremea în august, ultima lună de vară, va fi una caldă şi chiar caniculară în unele zone, cu temperaturi peste normalul perioadei.

În schimb, ploile vor fi deficitare şi în această lună, după cum arată prognoza meteo pentru patru săptămâni realizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

Prognoza meteo 1-8 august

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile vestice și sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Alte articole:   Listă de așteptare de 2-3 luni pentru investigații medicale suplimentare la Spitalul de Copii din Brașov

Prognoza meteo 8-15 august

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele vestice. 

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 15-22 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și sub-montane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări

Prognoza meteo 22-29 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Sursa: antena3.ro

Distribuie dacă îți place!