Un ursuleț dă bătaie de cap săcelenilor

Un ursuleț dă bătaie de cap săcelenilor

pui urs zooLocuitorii cartierului Bunloc, din Săcele, au primit săptămânal, toată vara, vizite din partea unui ursuleţ. Ursul le dă târcoale tomberoanelor de pe strada Carpenului, în special zona neasfaltată. Îşi caută ceva de mâncare, se satură şi apoi pleacă înapoi în pădure.

Animalul s-a obișnuit cu faptul că oamenii îşi scot tomberoanele duminică seara, pentru că luni se ridica gunoiul. Obișnuit cu acest lucru, ursul vine să caute de mâncare și împrăşte foarte multe gunoaie. Locuitorii spun că este un urs de talie medie, nu a fost niciodată agresiv, dar când au început să scoată tomberoanele doar dimineaţa, ursul a intrat în curte după mâncare. Chiar dacă le este teamă, fiind totuşi un animal mare şi sălbatic, oamenii nu vor să fie împuşcat.

Alte articole:   Spectacole speciale la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino - Caravana Poveștilor”. Programul complet al evenimentului

„Noi nu putem interveni deoarece ursul se află pe fondul de vânătoare al Regiei Pădurilor Kronstadt şi, în plus, oamenii spun că ar avea la gât un colier de supraveghere, aşadar, cel mai probabil este în evidenţele Regiei. Asociaţia a sesizat conducerea Regiei Pădurilor Kronstadt asupra situaţiei şi şi-a exprimat dispoziţia să primească ursul în rezervaţia de la Zărneşti, în cazul în care nu va putea fi relocat”, a explicat Paula Ciotloş, de la Asociaţia „Milioane de Prieteni”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate