„La Traviata”, în două spectacole sold-out!

„La Traviata”, în două spectacole sold-out!

Vineri, 10 mai 2024, de la ora 11.00, în Sala Operei, pe cei care au achiziționat bilete îi așteptăm la repetiția generală cu public a spectacolului cu capodopera verdiană „La Traviata”.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Sâmbătă, 11 mai 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, ne reîntâlnim cu una dintre cele mai îndrăgite și vizionate opere de pe mapamond: „La Traviata” de Giuseppe Verdi! Libretul a fost scris în limba italiană de Francesco Maria Piave.

În anul 1848, Alexandre Dumas-fiul a publicat „Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursă de inspirație pentru „Traviata”, cu singura diferență că, în operă, personajul feminin apare sub numele de Violetta Valéry. Premiera a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec datorat, în primul rând, mediocrității interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854, pe mica scenă a Teatrului San Benedetto, tot din Veneția, opera a avut un real succes.

Alte articole:   Adrian Mutu, alături de Cristiano Ronaldo. Sportivul a zburat până în Arabia Saudită pentru a-i face o surpriză fiului său

„Traviata” descrie scurta, dar agitata viață, precum și moartea tragică a unei celebre curtezane din înalta societate a secolului al XIX-lea din Paris. Povestea Violettei Valéry impresionează de peste un secol şi jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificial de sine. Compozitorul Giuseppe Verdi şi libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cât de fragil, pe atât de puternic, într-un context muzical pur romantic. Violetta Valéry devine victima societăţii în care trăieşte, acceptând, din dragoste pentru Alfredo Germont, un sacrificiu care îi va grăbi sfârşitul.

În distribuție, îi veți putea urmări pe artiștii: Violetta Valéry – Georgiana Dumitru (invitată), Alfredo Germont – Liviu Iftene, Giorgio Germont – Alexandru Aghenie (debut), Gastone – Claudiu Bugnar, Flora Bervoix – Asineta Răducan, Annina – Sonia Hazarian, Baronul Douphol – Marian Rește, Marchizul d’Obigny – Șerban Lupei, Doctorul Grenvil – Dan Popescu, Majordomul – Dan Ionescu, Grădinarul – Șerban Dinu (debut). Soliști balet: Luna Muramatsu, Dorin Mirea. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.

Alte articole:   S-a aflat ce pensie va încasa Traian Băsescu de la Uniunea Europeană! 

Maestrul Traian Ichim va asigura conducerea muzicală a acestui spectacol. Regia artistică poartă semnătura lui Dimitrie Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coregrafia: Nermina Damian. Asistent regie: Valentina Mărgăraș. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Asistent mișcare scenică: Alexandra Scriminț. Regie scenă: Marilena Aldea.

Soprana Georgiana Dumitru este invitată, pentru a treia oară, pe scena Operei Brașov, la sfârșitul acestei săptămâni. Ați mai putut-o urmări interpretând-o pe Fiordiligi din opera comică „Così fan tutte” de W.A. Mozart, dar și în Gala de Operă a Festivalului de Operă, Operetă și Balet din 2022.

  • Spectacolul durează două ore și 50 de minute și are două pauze.
Alte articole:   Marijuana, introdusă în aceeași categorie cu paracetamolul. Semnalul dat din Occident

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate