Te Deum, pe 1 Decembrie, în toate bisericile ortodoxe

Te Deum, pe 1 Decembrie, în toate bisericile ortodoxe

Patriarhia Română anunță că în toate bisericile din țară şi din străinătate va fi oficiată, în 1 Decembrie, slujba de Te Deum, pentru eroii neamului.

Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstireşti din ţară şi din străinătate va fi oficiată, de Ziua Naţională a României, slujba Te Deum pentru eroii neamului românesc.

“De Ziua Naţională a României, marți, 1 decembrie 2020, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor luminată de credința în Dumnezeu și dragostea de țară, au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918”, a anunțat duminică Patriarhia, printr-un comunicat de presă.

Conform acestuia, în cinstea și memoria eroilor a fost edificată și Catedrala Națională din București al cărui hram este atât Înălțarea Domnului, Ziua eroilor, cât și Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul spiritual al României.

Alte articole:   Începe înscrierea la creşă sau la grădiniţă. Câte locuri sunt disponibile în Braşov

Patriarhia Română transmite că la Catedrala Patriarhală, slujba de Te Deum va fi săvârșită începând cu ora 12.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Foto: arhiva/basilica.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate