Taxa auto se va transforma într-una “modernă”, din cauza poluării

Taxa auto se va transforma într-una “modernă”, din cauza poluării

La nici o lună de la eliminarea taxei auto, Ministrul Mediului ne vorbeste din nou despre necesitatea unui astfel de bir.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat marţi că autorităţile vor prezenta, în perioada următoare, o alternativă la Timbrul de mediu, despre care oficialul a menţionat că va fi „un sistem modern, european pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”, conform Agerpres.

„Aşa cum ştiţi, prin Legea celor 102 taxe, timbrul de mediu a fost eliminat. A existat, până acum, o gândire conform căreia trebuia să încasăm la bugetul AFM-ului taxa. Eu nu vreau să vizez chestiunea asta. Pentru mine este foarte important, ca şi pe zona de deşeuri, să trăim într-un mediu mult mai curat. Vă reamintesc că Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt, în momentul de faţă, sub procedură de infringement din cauza calităţii aerului. De aceea, eu gândesc împreună cu alte instituţii ale statului, în momentul de faţă, un sistem modern, astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar în acelaşi timp să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante care să fie pe străzile noastre, mai ales în zonele unde avem aglomerări urbane. O să prezentăm, probabil săptămâna viitoare, un sistem modern, european, pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”, a spus Constantin.

Pe de altă parte, ministrul Mediului a precizat că, în 2017, vor urma să primească buget 11 programe de mediu.

Alte articole:   Ploi în majoritatea regiunilor săptămâna viitoare. Cum va fi vremea în luna Mai

Ministrul a mai spus ca este posibil ca subvenţiile pentru cumpararea de maşini electrice să fie aproape duble faţă de anul trecut.

Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România au afirmat, recent, că susțin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea Timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate