Târg de joburi pentru persoane vulnerabile

Târg de joburi pentru persoane vulnerabile

Serviciile educaționale dezvoltate de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov în 14 comunități vulnerabile, își propun să reducă semnificativ riscul abandonului școlar, al excluziunii educaționale și creșterea nivelului de integrare socio-educațională a persoanelor vulnerabile.

Aceste scopuri se vor realiza prin consilierea beneficiarilor privind cariera, informarea și conștientizarea, susținut de activitatea A4. Dezvoltarea Campaniei de integrare socio-educațională și profesională, care are ca și grup țintă tineri/adulți consiliați și sprijiniți pentru orientarea educațională și profesională.

Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu implicarea S.C. NOCES GROUP SRL, anunță organizarea TÂRGULUI DE JOB-URI dedicat beneficiarilor din cadrul proiectului „DA pentru Educație, DA pentru Viitor!”

Evenimentul va avea loc în data de 11 noiembrie 2022, în intervalul orar 10:00-18:00 la Casa Municipală de Cultură Făgăraș, situată pe Str. Mihai Viteazul Nr.1, Făgăraș, jud. Brașov.

La eveniment vor partcipa actori cu rol principal în facilitarea tranziției de la școală la viața activă, reprezentanți ai instiuțiilor de învățământ, agenți economici în calitate de parteneri și potențiali angajatori și nu în ultimul rând, mass-media.

În cadrul evenimentului vor fi furnizate informații despre piața locurilor de muncă și vor fi facilitate discuții relevante între beneficiari, angajatori, reprezentanți ai învățământului preuniversitar despre: tranziția de la școală la viața activă, posibilități de integrare pe piața muncii, prezentarea unor modele de CV-uri pentru beneficiarii care doresc angajarea.

De asemenea, se vor desfășura simulări de interviu de angajare, recomandări pentru căutarea unui loc de muncă și „discuții libere” pentru dezbaterea problemelor identificate.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate